Ξύλο, χημικά και προσαγωγές σε διαδήλωση

Ξύλο, χημικά και προσαγωγές σε διαδήλωση
Στην πλατεία Κλαυθμώνος επέστρεψαν οι διαδηλωτές που βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, όπου και διαλύθηκαν, ενώ σταδιακά δίνονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που ήταν κλειστοί από το πρωί. 

Μέλη του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν όλοι μαζί περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει με οχήματα της αστυνομίας κάθετα τον δρόμο.

Μετά από ένταση και μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στο σημείο,
οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την οδό Ακαδημίας, όπου και εκεί συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλειστό τον δρόμο προς τη Βουλή.

Αφού παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και επιχειρώντας κατά διαστήματα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί στον δημόσιο τομέα.

Μέλη της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη μία μετά το μεσημέρι και, στη συνέχεια, συγκρότησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο ύψος, όμως, της Ομήρου σταμάτησαν, καθώς εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παρατάξει οχήματα κάθετα στον δρόμο, απαγορεύοντας τη συνέχιση της πορείας.

Επεισόδια


http://admin.nooz.gr/Uploads/epeisodia631412.jpgΣτο σημείο βρέθηκαν από το πρωί και μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 11:00 και στη συνέχεια επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές, έκαναν χρήση χημικών, ενώ τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, είπε: "Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας παρά την απαράδεκτη απαγόρευση κινητοποιήσεων από την αστυνομία. Όλοι, σαν μια γροθιά, θα δώσουμε τέλος στην πολιτική βαρβαρότητα".

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι "η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα κλίμα εκφοβισμού μέσω της απαγόρευσης των κινητοποιήσεων, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει σε τίποτα θα βγούμε στους δρόμους, παρά τους περιορισμούς".

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας απαγορεύονται από τις 08.00 έως τις 19.00, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γερμανίας, Γ. Γκάουκ.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)- Ομήρου- δεξιά Ακαδημίας -αριστερά Κανάρη- πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου)- Καψάλη- δεξιά Ηροδότου- αριστερά Υψηλάντου- δεξιά Γενναδίου -πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής -Β. Κωνσταντίνου -Β. Όλγας -Β. Αμαλίας -αριστερά Φιλελλήνων -αριστερά Μητροπόλεως -δεξιά Βουλής -δεξιά Κολοκοτρώνη -αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Επίσης, κλειστός θα παραμείνει από τις 13:30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ και για λόγους ασφαλείας, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σημειώνεται ότι το πρωί συνδικάτα από τη Χαλυβουργική, κλωστοϋφαντουργίες κ.α. βιομηχανίες όπου γίνονται απολύσεις, υπό την "ομπρέλα" του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής

 

Ρεπορτάζ του ΠοντικιούΑνακοίνωση του ΚΚΕ


http://admin.nooz.gr/Uploads/epeisodia631411.jpg"Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα «παλιά της παπούτσια» την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση" αναφέρει το ΚΚΕ.

"Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία" προσθέτει.

Φωτογραφίες: Δρομογράφος

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software