Στο Δημόσιο 1,7 εκ. φράγκα του Κάντα με ελβετική συναίνεση

Στο Δημόσιο 1,7 εκ. φράγκα του Κάντα με ελβετική συναίνεση

Ποσό περίπου 1,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων αναμένεται να επιστραφεί απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς του προφυλακισμένου, πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου 'Άμυνας, Αντώνη Κάντα, μετά την αποδέσμευση των χρημάτων αυτών που φέρεται να δρομολογεί η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας έχει συναινέσει στην αποδέσμευση του συνόλου των χρημάτων που διατηρούσε σε τράπεζα στη Γενεύη ο κατηγορούμενος Αντώνης Κάντας και τελούσαν υπό κατάσχεση από τις ελβετικές αρχές από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν δημοσιοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή του πρώην στελέχους του ΥΕΘΑ σε διακίνηση παράνομων χρημάτων από εξοπλιστικά προγράμματα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα αυτά, που υπολογίζονται σε περίπου 1.700.000 ελβετικά φράγκα, και αφορούν τραπεζικό λογαριασμό ενός trust και επίσης ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα σε τράπεζες στη Γενεύη.

Τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία είχε προσκομίσει στην απολογία του ο ίδιος ο κ. Κάντας, ο οποίος ήδη έχει επιστρέψει χρηματικά ποσά από παράνομες αμοιβές του στο Δημόσιο και είχε δεσμευτεί ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης, Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο, ότι θα τα επιστρέψει και αυτά.

Ο κ. Κάντας φέρεται να υπέβαλε πριν από λίγους μήνες αίτημα αποδέμευσης των χρημάτων στις ελβετικές αρχές, το οποίο οδήγησε στη συμφωνία που φέρεται να επετεύχθη πρόσφατα και αφού προηγήθηκαν σχετικές διαβουλεύσεις, τόσο μεταξύ των συνηγόρων του κατηγορουμένου με τους Ελβετούς Εισαγγελείς όσο και μεταξύ της Ελβετικής Εισαγγελικής Αρχής και των δύο ανακριτών Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο εκ των συνηγόρων του πρώην στελέχους του ΥΕΘΑ, που χειρίζεται το θέμα της αποδέσμευσης και επιστροφής των «ελβετικών χρημάτων Κάντα», Ηλίας Μπίσιας, επιβεβαιώνει ότι τα εν λόγω ποσά είναι πλέον στον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Μάλιστα σε δήλωση του, στην οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, τόνισε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να αρθεί η επιβληθείσα από τις ελβετικές αρχές κατάσχεση των χρημάτων και να επαναπατριστούν σε τραπεζικό λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.

Powered by TUODY Software