Αποφασίζεται η συμμετοχή της Χ.Α στις εκλογές

Αποφασίζεται η συμμετοχή της Χ.Α στις εκλογές
Ενώπιον μία εξαιρετικά δύσκολης απόφασης βρίσκεται ο Άρειος Πάγος σε σχέση με τη συμμετοχή των κομμάτων στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Πρόκειται για υπόθεση χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής/ αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Α.Π., η οποία θα κρίνει το δικαίωμα της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις Ευρωεκλογές.

Επίσης θα κριθεί και το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της "Ελληνικής Αυγής" που θεωρείται κόμμα- εφεδρεία.

Ειδικότερα, στις 8 το βράδυ αναμένεται να δημοσιευθεί από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου η απόφαση για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος.

Το ζητούμενα είναι εάν στην ανακήρυξη συνυπολογιστούν τα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως, αν η Δικαιοσύνη αποδεχθεί το Καταστατικό που έχει υποβληθεί από το ίδιο το ακροδεξιό ή εκείνο που βρέθηκε στο αρχείο του προφυλακισμένου βουλευτή Χρήστου Παππά, στο οποίο υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν σεβασμό σε άλλες ιδέες, όπως αυτές υπό εθνικοσοσιαλισμού και οργάνωση σύμφωνα με άλλα πρότυπα (αρχή του ηγέτη).

Πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλείται ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει το δικαίωμα για συμμετοχή στις εκλογές ενός (κοινοβουλευτικού) κόμματος που χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα κρίνει θετικά τον φάκελο της Χρυσής Αυγής και θα επιτρέψει στο κόμμα να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση ως έχει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένσταση που έχει υποβληθεί κατά της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής, με το σκεπτικό ότι βουλευτές της και στελέχη της ελέγχονται για εγκληματική δραστηριότητα, αναμένεται να απορριφθεί κατά την διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στον Άρειο Πάγο.
Powered by TUODY Software