Μαρινάκης: 35.000 θέσεις εργασίας στον Πειραιά

Μαρινάκης: 35.000 θέσεις εργασίας στον Πειραιά
Για δημιουργία 35.000 θέσεων εργασίας στον Πειραιά μίλησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM.

"Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι λέω μόνο λόγια. Λέω λίγα και θα γίνουν πολλά έργα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ο Πειραιάς με σωστό σχέδιο γίνεται Ναυτιλιακό Κέντρο για τη Μεσόγειο, με 3 δισ. έσοδα. Μετά από τριάντα μέρες που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας, είδαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας πριν τρεις μέρες να αναλύει το επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα για τα επόμενα έξι χρόνια. Διαπιστώσαμε πως ανακοίνωσε ακριβώς αυτά που γράψαμε εμείς πριν από τριάντα μέρες. Σε αυτό, μιλάμε για 70.000 θέσεις εργασίας από τη Ναυτιλία. Το 40% αυτών των θέσεων ανήκουν δικαιωματικά στον Πειραιά" συμπλήρωσε.
 
Όσον αφορά τον τουρισμό, τόνισε πως "στον Πειραιά κάθε χρόνο φτάνουν 2,5 με 3 εκατομμύρια τουρίστες και μπορεί να γίνει ένας αυτόνομος τουριστικός προορισμός" αρκεί "να υποδεχτείς σωστά τους τουρίστες, να έχουν μάθει πριν φτάσουν στον Πειραιά τι είναι και που μπορούν να πάνε. Αν περπατήσουν δυο ώρες στην πόλη, αλλάζει η τοπική οικονομία του Πειραιά".

Για το λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε πως "δεν πρόκειται με τον Γιάννη Μώραλη Δήμαρχο να πουληθεί. Το λιμάνι πρέπει να αξιοποιηθεί, το 97% των λιμανιών της Ευρώπης ανήκουν στον Δήμο και στα Επιμελητήρια. Ο Δήμος Πειραιά δεν έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει πάει ούτε στα συμβούλια του ΟΛΠ για να σταματήσει την πώληση του λιμανιού".

"Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για το λιμάνι να πουληθεί σε έναν ιδιώτη; Μπορείτε να φανταστείτε να υπάρχει μόνο ένα ραδιόφωνο ή μια τηλεόραση; Τι θα σήμαινε αυτό για τους εργαζόμενους; Τι σημαίνει για τα μαγαζιά του Πειραιά; Θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε πολλούς ιδιώτες, να υπάρχει μια ευγενής άμιλλα. Είμαι εναντίον στην πώληση σε ένα ιδιώτη. Αντιθέτως είμαι θετικός στην παραχώρηση σε πολλούς. Δουλεύουμε 18 ώρες το 24ωρο, ξέρουμε τι σημαίνει μονοπώλιο, ξέρουμε τι σημαίνει να μην έχεις άλλη επιλογή. Ήταν ένα σχέδιο καταστροφικό για τον Πειραιά και τις άλλες περιοχές, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα. Δεν γίνεται να πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά" πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως "θέλουμε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια, είτε με Δούρου, είτε με Σγουρό", ενώ για τις καταγγελίες του απερχόμενου δημάρχου κ. Μιχαλολιάκου ανέφερε:

"Αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου. Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν έδωσε λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά και η έλλειψη έργου και επιχειρημάτων, τον οδήγησαν στη γνωστή γι αυτόν περπατημένη οδό: του λαικισμού, της προβοκάτσιας και της τρομοκρατίας του εκλογικού περιβάλλοντος. Εμείς σε αυτά απαντάμε με έργο, ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, με πρόγραμμα, με έργα ζωής, με θέσεις εργασίας, για κάθε γειτονιά, με χώρους πρασίνου, με αθλητικές εγκαταστάσεις. Θέλουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα για τον Πειραιά. Αυτό που ενδιαφέρει τον Πειραιώτη είναι να βρει δουλειά για τα παιδιά του".

Σχετικά με τον Ολυμπιακό
σημείωσε: "Θα κάνουμε πολλές μεταγραφές. Δεν χρειαζόμαστε πυροτεχνήματα, έχουμε πρόγραμμα. Στην επίθεση θα πάρουμε δύο παίκτες και έναν στο κέντρο. Θα είναι παίκτες οι οποίοι θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στο Champions League γιατί ο Ολυμπιακός έχει μια πάρα πολύ καλή πορεία, απλώς είχε μια άτυχη στιγμή στο Μάντσεστερ. Οι παίκτες που θα έρθουν θα βοηθήσουν να πάμε ακόμα καλύτερα, ο σεβασμός στο εξωτερικό για τον Ολυμπιακό έχει ανέβει πάρα πολύ και εμείς θέλουμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά".

Powered by TUODY Software