Τον Δ. Αβραμόπουλο προτείνει Επίτροπο η κυβέρνηση

Τον Δ. Αβραμόπουλο προτείνει Επίτροπο η κυβέρνηση
Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες ανοίγει θέμα για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος επιλέχθηκε ως η πλέον συμφέρουσα επιλογή καθώς έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, ενώ διατηρεί επικοινωνία με την Αριστερά λόγω της σχετικά ουδέτερης στάσης του σε σειρά ζητημάτων, όπως π.χ. τα υποβρύχια.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης μετά τις τελευταίες εκλογές, φέρονταν ελαφρώς δυσαρεστημένος, καθώς αναγκάστηκε να αφήσει το αγαπημένο του χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών.

Έτσι, η θέση του Επιτρόπου δίνει την ευκαιρία στον Αντ. Σαμαρά να "επανορθώσει", αλλά και να προτείνει ένα πρόσωπο με αποδεδειγμένα καλές σχέσεις με την Ουάσιγκτον και την Ιταλία, λόγω της συνεισφοράς του στην προώθηση υλοποίησης του αγωγού ΤΑΡ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης ενώ ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να αναλάβει ευθύνες περί τα τέλη Οκτωβρίου και ως εκ τούτου η αντικατάστασή του δεν φαίνεται ότι θα είναι άμεση.

 Ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να μίλησε το "Βήμα", το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου»

Φέρεται επίσης να δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου» φέρεται να πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν προχώρησε σε καμία δήλωση και κανένα σχόλιο μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν.


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software