Η προσφυγοπούλα που κέρδισε την αγάπη της Ελλάδας

Η προσφυγοπούλα που κέρδισε την αγάπη της Ελλάδας
Η μόλις 17 μηνών Νάντια, το προσφυγόπουλο που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει καθώς νίκησε το θάνατο μετά από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα, χαίρει πλέον άκρας υγείας. Είναι ένα παιδί-σύμβολο γιατί απέδειξε πόσο μεγάλη αγωνίστρια της ζωής είναι.

Μετά από δύο και πλέον εβδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η μικρή Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο βρεφών «Μητέρα» στην Αθήνα, το οποίο έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.

Η περίπτωση της είναι ένα από τα θαύματα της ζωής. Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους περίπου 490 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο διακινητές εμβόλισαν στα διεθνή ύδατα της Μάλτας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η τραγική μάνα πριν χαθεί για πάντα στα νερά της Μεσογείου εμπιστεύτηκε το κοριτσάκι στα χέρια της 19χρονης Dooa Al Zamel από την Συρία, η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο. Με το θάνατο να τις «πολιορκεί», η 19χρονη και το παιδί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα, την δίψα και τον τρόμο για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες μέχρι που διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

Με super puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν στα Χανιά σε άσχημη κατάσταση.

Η κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετικά κρίσιμη με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Το μόλις 17 μηνών κοριτσάκι είχε σοβαρά συμπτώματα αφυδάτωσης και εμφάνιζε έκπτωση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων.

Σήμερα πια το παιδί έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Απολαμβάνει τα χάδια και την ζεστασιά των ανθρώπων του νοσοκομείου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή το αγκάλιασαν με αγάπη. Τα γέλια της μικρής Νάντια αντηχούν στους διαδρόμους της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Γιατροί και νοσηλευτές είναι η οικογένεια της. Τους χαμογελάει, παίζει με τα παιχνίδια που της χαρίζουν.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης, ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνηση του κάθε φορά που την σφίγγει στην αγκαλιά του. «Όλοι την έχουμε αγαπήσει. Τη νιώθουμε δικό μας παιδί και την νοιαζόμαστε». Την ημέρα που το κοριτσάκι άνοιξε τα μάτια του «φωνάζοντας» με το βλέμμα του «είμαι εδώ», ένιωσε πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς.

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα απ’ ολόκληρη την Ελλάδα που ζητούν να ενημερωθούν πώς μπορούν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι.

Επώνυμοι Κρητικοί, άνθρωποι που έχουν παιδιά αλλά και εγγόνια, ζευγάρια που δεν έχουν γίνει ακόμα γονείς, οικογένειες που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, ζητούν να πάρουν κοντά τους την Νάντια, συγκλονισμένοι από το δράμα της. Δεν την έχουν δει ποτέ στην ζωή τους, όμως νιώθουν απέραντη αγάπη για εκείνη.

Από την ιατρική υπηρεσία δρομολογούνται τώρα οι διαδικασίες για την μεταφορά της στην Αθήνα. Πιθανότατα σήμερα ή αύριο θα μεταφερθεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Κέντρο Βρεφών.

Στις 13 Νοεμβρίου το Ειρηνοδικείο Χανίων θα αποφασίσει εάν το «Μητέρα» θα παραμείνει μόνιμος επίτροπος ή εάν η επιμέλεια του παιδιού θα ανατεθεί σε άλλον. Οι αρμόδιες Αρχές είναι υποχρεωμένες να διερευνήσουν εάν υπάρχουν συγγενείς της μικρής Νάντια πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υιοθεσία της.

Πάντως, εκατοντάδες Κρητικοί εύχονται το παιδί να παραμείνει στην Κρήτη και να μεγαλώσει σε οικογένεια Κρητικών. Όπως λένε, η μοίρα της είναι πλέον δεμένη με το νησί καθώς εδώ “ξαναγεννήθηκε”

Αναδημοσίευση από Cretalive, Πηγή: Πατρίς

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software