Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στις 4 Οκτωβρίου

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στις 4 Οκτωβρίου
Μεγάλο χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου προετοίμαζε η ομάδα Μαζιώτη με στόχους γνωστούς επιχειρηματίες, πολυεθνικές και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποκαλύφθηκε από μπλοκ με σχέδια και σημειώσεις που έφερε πάνω ο 30χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη έξω από διαμέρισμα-γιάφκα με γκαράζ στην οδό Δενισλίου στο Βύρωνα Αττικής.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλής Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης προχώρησαν σε ανακοινώσεις το απόγευμα, γνωστοποιώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα αποτράπηκε χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο Β. Κικίλιας αποκάλυψε ότι οι τρομοκράτες είχαν στοχοποιήσει τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, τον πρόεδρο της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη, καθώς επίσης τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και μεγάλες πολυεθνικές (Siemens, Info Quest) και ναυτιλιακές εταιρείες (Capital).

Συγκεκριμένα υπήρχαν καταγεγραμμένα σχέδια για τις δραστηριότητες των παραπάνω, καθώς και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα.Οι ημερομηνίες της επίθεσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, η ομάδα των τρομοκρατών σκόπευε να κάνει παρακολούθηση και κατόπτευση των στόχων κατά την 1η και τη 2η του Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά θα έκανε την πρόβα τζενεράλε και θα προχωρούσε στο χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου- ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ.

Στα σχέδια που έφερε ο 30χρονος υπήρχε καταγεγραμμένο και χρονολογημένο δρομολόγιο (16 λεπτά) από τη λεωφόρο Αμφιθέας προς το γκαράζ.

Ο 30χρονος που κρατείται και ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική δεν συνεργάζεται και αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα. Οι αξιωματικοί πάντως έχουν προσδιορίσει τη ταυτότητά του.

Ο Δ. Τσακνάκης δήλωσε ότι αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Πως έγινε η σύλληψη

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε εντοπιστεί και πρακολουθείτο, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Το βράδυ της Τετάρτης ο 30χρονος μπήκε σε καφενείο απέναντι από την είσοδο του γκαράζ, λέγοντας ότι θέλει να αφήσει τα κλειδιά.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που παρακολουθούσαν τον χώρο επενέβησαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 30χρονο ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά.

Πάνω του βρέθηκαν ηλεκτρονικό σύστημα για άνοιγμα του γκαράζ, κλειδιά και σακίδιο με διάφορα ρούχα.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, η ομάδα που προετοίμαζε την επίθεση αναζητούσε φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνης -σε μεγάλες ποσότητες- προκειμένου να φτιάξει εξαιρετικά ισχυρή βόμβα.


http://admin.nooz.gr/Uploads/giafkavurwna210141.jpg
Το διαμέρισμα/γκαράζ γιάφκα στο Βύρωνα

Αποτύπωμα του Μαζιώτη

Επίσης, κατά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ στο οποίο υπήρχαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.

Η μίσθωση είχε γίνει τον Ιούνιο του 2013.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επισήμανε ότι στο γκαράζ βρέθηκαν σχάρα αυτοκινήτου, μεταλικά μέρη καθώς και κλειδιά. Τα ευρήματα, όπως προέκυψε, ανήκουν στο Nissan Sunny το οποίο εξεράγη στις 10 Απριλίου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.

Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό υπό άκρα μυστικότητα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος που ενημερωνόταν προσωπικά από τον Β. Κικίλια για την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, ήταν ο πρωθυπουργός. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρωί ο υπουργός πήγε στο σπίτι του κ. Σαμαρά στις 07.30 προκειμένου να τον ενημερώσει πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τον Έβρο.


http://admin.nooz.gr/Uploads/kikilias210142.jpg


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με τους έξι που συνελήφθησαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και με τον παγιδευμένο φάκελο που εξουδετερώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.


Ποινική δίωξη σε βάρος του νεαρού

Σε βάρος του νεαρού που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος από τον Εισαγγελέα Εφετών.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον Ανακριτή την Κυριακή.

Powered by TUODY Software