"Ο Καραμανλής δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία για 180"

"Ο Καραμανλής δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία για 180"
Την εκτίμηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, δεν έχει πρόθεση να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, ώστε να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, στον Βήμα FM.

Ο κ. Βλάχος, ο οποίος βρίσκεται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, εκλήθη από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει το σενάριο αυτό, καθώς – σύμφωνα με τα Νέα – αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των δύο ανδρών.

Ο ίδιος ανέφερε πως η ΝΔ πρέπει να κάνει «άνοιγμα» στο μεσαίο χώρο.

Οι κ. κ. Σαμαράς και Καραμανλής, συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, χωρίς να υπάρχει η αφορμή κάποιας κομματικής εκδήλωσης.

Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει πως ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μεν αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι εν ευθέτω χρόνω μπορεί να χρειαστεί και η ενεργοποίηση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως ίσως ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να συμβάλει ως δίαυλος με στελέχη που έχουν απομακρυνθεί, όπως για παράδειγμα την Μαρία Κόλλια, των ΑΝΕΛ.
Powered by TUODY Software