Σήμα κινδύνου από πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας

Σήμα κινδύνου από πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας

Εκτός ελληνικού FIR (εκτός δηλαδή του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης) πλέει, με δικά του μέσα, το εμπορικό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί.

Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευσαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.

Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών, μιλώντας στο ΑΠΕ το μεσημέρι, ανέφερε, ότι το πλοίο φαινόταν από το νησί, μάλιστα έκανε ελιγμούς και έπλεε νοτιοδυτικά, για να αποφεύγει τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο πλοίο επέβαιναν εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες (από 400 έως 700).

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές, ενώ υπάρχει μαρτυρία ότι πάνω στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι.

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχώρησαν με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, αλλά τελικά έλαβαν εντολή επιστροφής.

Πρόκειται για πλοίο με σημαία Μολδαβίας με επίσημο προορισμό τη Ριέκα της Κροατίας.


http://admin.nooz.gr/Uploads/blueskym3012141map.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/blueskym3012141map2.jpg

Powered by TUODY Software