Βενιζέλος: Εκβιάζουμε απειλώντας με αυτοκτονία

Βενιζέλος: Εκβιάζουμε απειλώντας με αυτοκτονία
Επίθεση στην κυβέρνηση για απουσία εθνικού σχεδίου στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, της ασφάλειας και του μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος, με ομιλία του στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση διασπά το ενιαίο μέτωπο του δημοκρατικού τόξου κατά της τρομοκρατίας αντί να το χαλυβδώνουμε. Τεράστιο λάθος. Που πηγαίνει η χώρα; Η κυβέρνηση ξέρει; Υπάρχει πλήρης απουσία στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα και ανεξέλεγκτες αντιφάσεις που δεν αφορούν το εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά το αποτέλεσμα της τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει δημιουργηθεί σε εθνικολαϊκιστική βάση», τόνισε.

Διερωτήθηκε εάν κατά τους τρεις πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάτι αλλάξει προς το καλύτερο.

«Η χώρα έχει στρατηγική, ρυθμό προοπτική;», ρώτησε, για να απαντήσει: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα: διαπραγμάτευσης, μεταναστευτικής πολιτικής και Θεσμών.

Κοινός παρονομαστής της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διγλωσσία
, υποστήριξε για να προσθέσει: «Ακούμε για διαπραγμάτευση και έντιμο συμβιβασμό και παράλληλα για ρήξη. Συγκροτείται Επιτροπή αλήθειας για το Χρέος και παράλληλα γίνεται κανονική καταβολή δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Κλείνεται το μάτι στους κουκουλοφόρους και διορίζεται φίλους και συγγενείς σε κρατικές θέσεις. Αποστέλλετε μήνυμα προς διακινητές μεταναστών και προσφύγων πως η Ελλάδα είναι καλή πύλη εισόδου. Όλα μαζί! Ιδεοληπτική, επικίνδυνη προσέγγιση. Άνοιγμα περιττών μετώπων. Παιχνίδι με την φωτιά! Εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσουμε!».Ο ίδιος χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση ως «κινητή εορτή», επισημαίνοντας ότι συμβαίνει ήδη η εσωτερική στάση πληρωμών και η εξάντληση της ρευστότητας.

Για τα ζητήματα δημόσιας τάξης
είπε ότι «είναι πρωτοφανείς οι δημόσιες εκκλήσεις του αρμόδιου υπουργού να αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός ότι θέση της κυβέρνησης είναι η τήρηση νομιμότητας. Δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχουν συνεχή φαινόμενα καταλήψεων. Η κυβέρνηση τα χαρακτηρίζει περιθωριακά γεγονότα και τις αντιδράσεις των πρυτάνεων ως τρομοϋστερία».

Σχετικά με το μεταναστευτικό υπενθύμισε τις αντιφατικές δηλώσεις υπουργών αλλά και τις τοποθετήσεις Καμμένου που τις χαρακτήρισε «λεβεντοαπειλές».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software