Βενιζέλος: Αιχμάλωτοι των συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Αιχμάλωτοι των συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καλεί στην Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ώστε να απαντήσει «αν είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στο Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στην οποία επισημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία επί τρεις μήνες τώρα, παρακολουθεί «την συνεχή ανακύκλωση πολιτικών ψευδών ή έστω ψευδαισθήσεων που διακινεί η ίδια η κυβέρνηση» στο μείζον θέμα της οικονομικής προοπτικής της χώρας, της χρηματοοικονομικής στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, της καταβολής των δόσεων, της αποφυγής πιστωτικού γεγονότος, της αποκατάστασης του οικονομικού κλίματος.

Εκτιμώντας τις αιτίες της κυβερνητικής αυτής στάσης αναφέρει πως το κάνει «είτε εν ψυχρώ, για λόγους εσωτερικής ή ακόμη χειρότερα εσωκομματικής κατανάλωσης, είτε γιατί - όπως δηλώνει τώρα με άνεση - "παραπλανήθηκε", δεν κατανόησε τους διεθνείς συσχετισμούς και τον τρόπο λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων!».

Συνεχίζει μάλιστα, λέγοντας πως τώρα - κι ενώ η ελληνική οικονομία έχει υποστεί ήδη τεράστια βλάβη - η κυβέρνηση αντικατέστησε την ομάδα των προσώπων που εφάπτονται με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλώνει έτοιμη να συνάψει συμφωνία, αλλά ταυτοχρόνως ο ίδιος ο πρωθυπουργός άνοιξε ζήτημα δημοψηφίσματος.

«Δηλώνει δηλαδή, ταυτοχρόνως έτοιμος αλλά και ανέτοιμος να ολοκληρώσει αυτήν την υπονομευτική για τη χώρα περίοδο αβεβαιότητας. Όλα είναι και πάλι ανοικτά. Η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο. Βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος στην επίκαιρη ερώτησή του.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software