Νέα διπλή υπόθεση "μικρής Μαρίας" στη Σπάρτη

Νέα διπλή υπόθεση "μικρής Μαρίας" στη Σπάρτη
Δύο περίεργες υποθέσεις, πιθανότατα σχετιζόμενες με παράνομες υιοθεσίες, ερευνά η ασφάλεια Σπάρτης και σε αυτές φαίνεται πως εμπλέκονται δύο οικογένειες Ρομά, με ισάριθμα ανήλικα παιδιά στην ηλικία των τεσσάρων ετών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην αστυνομία,αστυνομικοί πήγαν την Πέμπτη σε δύο οικογένειες Ρομά, σε καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και στα Καλύβια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σπάρτης. Εκεί επισκέφθηκαν δύο οικογένειες, οι οποίες είχαν ένα αγοράκι η πρώτη και ένα κορίτσι η δεύτερη και τα δύο στην ηλικία των τεσσάρων ετών, που οπτικά τα χαρακτηριστικά τους δεν έμοιαζαν με αυτά των γονιών τους.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα δύο ζευγάρια και τα παιδιά στην Σπάρτη και πήραν βιολογικό υλικό για εξέταση DNA.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα που βγήκαν την Παρασκευή, έδειξαν ότι η καταγγελία των αστυνομικών ήταν αληθής και τα δύο τετράχρονα δεν είναι παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών, ούτε και τα παιδιά μεταξύ τους έχουν συγγενικούς δεσμούς.

Μετά από αυτό οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και τα δύο ζευγάρια, που επιμένουν στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά είναι βιολογικά δικά τους τέκνα, κρατούνται στην ασφάλεια Σπάρτης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια στην Τραπεζοντή είχε τρία κορίτσια, βιολογικά παιδιά του ζεύγους, και ο μικρός ήταν το μοναδικό αγόρι. Αντίθετα, το ζευγάρι στα Καλύβια, που είχε μαζί του την 4χρονη, ήταν άτεκνο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τον ενδεχόμενο να πρόκειται για παιδιά που έχουν απαχθεί ή για παράνομες υιοθεσίες από Βαλκανικές χώρες.

Εν τω μεταξύ, στην ασφάλεια Σπάρτης βρίσκονται και τα δύο παιδιά, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με εισαγγελική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, εντολή η οποία έχει ζητηθεί κι αναμένεται να εκδοθεί, ίσως κι εντός της ημέρας.

Η ασφάλεια έχει ζητήσει να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των παιδιών, στην προσπάθειά τους να ξετυλιχτεί το κουβάρι και να εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς των παιδιών.Πηγή φωτό: notospress.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software