Φλαμπουράρης: Να φύγει το ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση

Φλαμπουράρης: Να φύγει το ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση
Αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έκανε λόγο για «παιχνίδια εκ μέρους του Ταμείου». Μιλώντας στην ΕΡΤ πρότεινε την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις και την παράταση της αποπληρωμής της δόσης του Ιουνίου.

«Αμφισβητώ τα νούμερα που δίνουν συχνά οι θεσμοί» είπε σχολιάζοντας τη δήλωση του Τζέρι Ράις ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ «οι Έλληνες βγαίνουν 7 χρόνια νωρίτερα από τους Γερμανούς στη σύνταξη» για να συμπληρώσει: «Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί».

«Όπου έχει πάει το ΔΝΤ, έχει δημιουργήσει τρομακτική λιτότητα. Σε ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν ανάπτυξη χώρες που έχουν αναλάβει» υποστήριξε. «Μπορεί το ΔΝΤ να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Κομισιόν να αγοράσει το δάνειο. Η ευρωπαϊκή ηγεσία να παίξει τον ρόλο της» ανέφερε σχετικά, εκτίμησε ότι «το ΔΝΤ παίζει παιχνίδια» σχετικά με τα χρονικά όρια που μπαίνουν στη διαπραγμάτευση και διερωτήθηκε:

«Τι θα πει τελειώνει ο χρόνος;».

Σε ερωτήση για το ενδεχόμενο grexit, απάντησε ότι ακούγεται από το 2009, είναι 2015 κι ακόμα δεν έχει γίνει, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας τόνισε ότι «δεν συμφέρει τους θεσμούς». «Συμφωνία θα υπάρξει, διότι χρεοκοπία της χώρας μας δεν συμφέρει ούτε εμάς ούτε τους δανειστές μας. Έτσι όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η οικονομία αν πάθει κάτι ένας κρίκος της δεν μπορεί να μη γίνει κακό στο σύνολό της» είπε ο υπουργός.

«Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι μεν θα είναι ζημιά για εμάς η χρεοκοπία, αλλά θα κοστίσει πολύ περισσότερο στους Ευρωπαίους και στην παγκόσμια οικονομία» είπε ο κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος σε κάθε περίπτωση, «βλέπει» σύντομα επίτευξη συμφωνίας και μάλιστα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

«Ελπίζω ότι η συμφωνία θα γίνει πολύ γρήγορα. Στις 18 Ιουνίου που θα είναι το Eurogroup» σημείωσε.

«Είμαστε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται ουσιαστικά πράγματα. Μας κάνουν κριτική για τα μέτρα που θα πάρουμε, αλλά ξεχνάνε ότι ο κ. Σαμαράς, καθώς είχε δεσμευτεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3% φέτος, θα έπρεπε να πάρει μέτρα πάνω από 5 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερπολλαπλάσια από αυτά που συζητά η κυβέρνησή μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια προπαγάνδα που εκπορεύεται από τους δανειστές μας και από τους εδώ εκπροσώπους τους. «Υπάρχει προσπάθεια από κάποιους να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό. Μέχρι το ΕΚΑΣ ζητάνε να καταργηθεί που το παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για λόγους επιβίωσης» είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει με διασφάλιση τροφής, στέγης και θέρμανσης. «Είμαστε αποφασισμένοι να την ολοκληρώσουμε πιο νωρίς από την τετραετία» τόνισε.
 
Powered by TUODY Software