Βενιζέλος: Εσφαλμένο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας

Βενιζέλος: Εσφαλμένο μήνυμα στέλνει ο Τσίπρας
Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, για όσα είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνισή του στον Άλφα και ειδικότερα για την αναφορά του με ποια κόμματα θα συνεργαστεί μετεκλογικά.

«Έστειλε ένα τελείως εσφαλμένο μήνυμα και προς τα έξω και προς την κοινωνία. Ποιο μήνυμα; Το μήνυμα ότι "ξέρετε, δεν μου αρέσει το μνημόνιο κατά βάθος, είμαι κρυπτοαντιμνημονιακός".

Στο μεν μετριοπαθές κοινό λέει "ξέρετε, είμαι υπεύθυνος, έφερα μνημόνιο, το καλύτερο μνημόνιο" νεομνημονιακός. Αλλά ταυτόχρονα λέει "δεν θέλω να το εφαρμόσω, θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτό". Άρα δεν το υιοθετεί, δεν το πιστεύει», είπε προσθέτοντας ότι οι εταίροι ζητούν να τιμήσει την υπογραφή του.

Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας ότι «είναι το αν η χώρα θα κερδίσει το χαμένο έδαφος, θα ξαναγυρίσει στα δεδομένα του Δεκεμβρίου του 2014, θα αποκτήσει ξανά προσδοκία, αισιοδοξία, προοπτική απογείωσης και ανάκτησης του χαμένου εδάφους, γιατί εκεί βρισκόμασταν. Και δυστυχώς επτά μήνες αργότερα έχουμε κάνει μία τεράστια υποχώρηση».

«Πρέπει να αποφύγουμε το αδιέξοδο ξανά: Να αποφύγουμε την επαναφορά του σεναρίου του Grexit» εξήγησε.

Όπως επεσήμανε, αυτήν τη στιγμή η χώρα δεν έχει μία ολοκληρωμένη εθνική αφήγηση, η οποία να γίνεται ευρύτατα αποδεκτή.

«Αυτή η αφήγηση είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είναι η ανάγκη συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών, κατ' ανάγκη γιατί η χώρα πρέπει να προοδεύσει, και φιλοευρωπαϊκών με την έννοια της αποδοχής του ευρωπαϊκού πλαισίου, όχι των ευρωπαϊκών συσχετισμών, δυνάμεων», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software