Βενιζέλος: Είναι αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα

Βενιζέλος: Είναι αναγκαίο το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» τόνισε την ανάγκη για τη χώρα για μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς και με την παρουσία της ΝΔ σε περίπτωση που αυτή είναι δεύτερο κόμμα σημειώνοντας συγκεκριμένα «γιατί πρέπει να μειωθεί τώρα το εύρος αυτής της αναγκαστικής συναίνεσης; Γιατί πρέπει το δεύτερο κόμμα, είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μείνει εκτός κυβερνητικής ευθύνης; Ο τόπος χρειάζεται συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της οικονομίας και της κοινωνίας».

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Τσίπρα για το νέο και το παλιό και ότι ο ίδιος εκπροσωπεί το παλιό ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Όταν ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στο παλιό εννοεί το διαφορετικό, το άλλο. Δεν πιστεύουν στην πολυφωνία. Στεγάζουν το παμπάλαιο. Το παλαιοκομμουνιστικό και μαζί το πιο κακό τυχοδιωκτικό πολιτικό προσωπικό του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. Έχουν την αλαζονική αντίληψη ότι η δημοκρατία λειτουργεί μόνο όταν κερδίζουν. Ότι η ιστορία άρχισε με την εκλογική νίκη τους του Ιανουαρίου που βασίστηκε στην πολιτική απάτη του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης"».

Στη συνέχεια τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε με συνέπεια το βάρος και ότι «νέα ηγεσία του ακολουθεί τις ομόφωνες αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου τις οποίες εισηγήθηκε ως απερχόμενος πρόεδρος. Άρα το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό και ιστορικό. Εμείς λέγαμε αλήθεια και αυτοί ψέματα. Τώρα λένε "ψηφίστε μας επειδή κάναμε λάθος, είπαμε ψέματα, βλάψαμε τη χώρα! Ψηφίστε μας επειδή είχαν δίκιο οι άλλοι και ιδίως το ΠΑΣΟΚ"».

Σχετικά με τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ τη χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη όπως και το γεγονός ότι το «διασπαστικό ΚΙΔΗΣΟ δεν κατεβαίνει στις εκλογές, ενώ κρίνει σημαντικό να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να βγει τρίτο κόμμα για να αποτελέσει καταλύτη και εγγυητή των συνεργασιών μετεκλογικά.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα γίνουν αυτά που συμφωνήθηκαν το 2012. «Μέσω παραμετρικών αλλαγών στα επιτόκια, την περίοδο χάριτος και την περίοδο αποπληρωμής θα συμπληρωθεί το κούρεμα και η αναδιάρθρωση του 2012 με κορμό το psi».

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την απλή αναλογική ζητώντας την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και ως προς το γεγονός ότι αυτό ακόμα παραμένει, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Σκεφτείτε πόσο απλά θα ήταν τώρα τα πράγματα χωρίς το μπόνους. Θα ήταν δεδομένη η ευρεία μετεκλογική συνεργασίας χωρίς την τεχνητή αλαζονεία του πρώτου κόμματος που με μια ψήφο παραπάνω κερδίζει πενήντα έδρες».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software