Τα τρακτέρ του Έβρου σταμάτησαν στον Πέπλο

Τα τρακτέρ του Έβρου σταμάτησαν στον Πέπλο
Σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία βρίσκονται στο Πέπλο του δήμου Φερών, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί η διέλευση και να μεταβούν στο τελωνείο των Κήπων για την προγραμματισμένη τους κινητοποίηση.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σταματήσει τη μετάβαση των αγροτικών μηχανημάτων προς το τελωνείο, καθώς σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, δεν επιτρέπεται τη διέλευση βαρέων οχημάτων διά της Εγνατίας Οδού. Ωστόσο, τα αγροτικά μηχανήματα συνεχίζουν να συρρέουν στον Πέπλο.

Ο προγραμματισμένος αποκλεισμός της διέλευσης των φορτηγών από το τελωνείο των Κήπων (τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα τουριστικά λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά) αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτών και των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας των πλημμυρών και των ζωονόσων που πλήττουν την περιοχή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Δουνάκης, τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κινητοποίησή τους, που εκτιμά ότι απλώς θα αρχίσει κάποιες ώρες αργότερα.

Στους δρόμους τα τρακτέρ

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους σε κομβικά, όπως λένε, σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραταχθούν.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, το μεσημέρι, αφού έχουν φτάσει όλοι στον προορισμό τους, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα "βήματα" και πώς θα κινηθούν όλοι "συντεταγμένα και σε κοινή πλεύση".

Τα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι αυτά που, όπως λένε οι αγρότες, τους βγάζουν στους δρόμους.

Υπογραμμίζεται ότι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες αναμένεται να συναντηθούν στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον "κόμβο Λαρίσης" στην Κοζάνη.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκλογών, οι αγρότες έχουν δώσει "ραντεβού" στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Το "παρών" στις κινητοποιήσεις δίνουν σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.

Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του δ.σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Powered by TUODY Software