Βερναρδάκης: Σε αργία υπάλληλοι με κακουργηματικές πράξεις

Βερναρδάκης: Σε αργία υπάλληλοι με κακουργηματικές πράξεις
Σε προδιαβούλευση θα τεθεί η "κινητικότητα" στο Δημόσιο, «αφού δεν υπάρχει χρονική πίεση», όπως τόνισε, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επισήμανε πως η όλη διαδικασία θα είναι «διαφανής, καθημερινή και "έξυπνη"», μέσα από την αποκρυπτογράφηση και δημιουργία «καθαρών οργανογραμμάτων, θέσεων και ειδικοτήτων», θα καλύπτονται «εθελοντικά» τα τυχόν κενά, με στόχευση τόσο στις κενές θέσεις, όσο και τον τόπο, ώστε να μην επιβαρύνονται με μετακινήσεις εκτός των τόπων διαμονής τους, οι προς "κινητικότητα" δημόσιοι υπάλληλοι.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η κάλυψη των κενών θα γίνεται και από νέες προσλήψεις, αφού όπως είπε, το Δημόσιο είναι ήδη υποστελεχωμένο.

Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων υπαλλήλων


Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρχει παραπομπή σε δίκη για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων.

Όπως είπε, θα παραμένουν σε αργία δημόσιοι υπάλληλοι που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις, ακόμη και αν δεν έχουν συνεδριάσει τα πειθαρχικά.

Ο κύριος Βερναρδάκης σημείωσε ότι η αξιολόγηση δεν ταυτίζεται με απολύσεις. «Το δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά προσλήψεις», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι η κινητικότητα θα είναι εθελοντική και χαρακτήρισε τις αποσπάσεις, διοικητική τρέλα λέγοντας ότι δεν μπορούν να χρονίζουν για έξι μήνες.

*με πληροφορίες από epoli.gr
Powered by TUODY Software