Ο Βορίδης στηρίζει Τζιτζικώστα- Οργή Άδωνι

Ο Βορίδης στηρίζει Τζιτζικώστα- Οργή Άδωνι
Τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παρείχε ο Μάκης Βορίδης, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη, πάλαι ποτέ στενού φίλου του κ. Βορίδη.

Ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ, τόνισε ότι "η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μια ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών".

Και πρόσθεσε
: "Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα δίπλα του".

Πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι η στήριξη σε Τζιτζικώστα μπορεί να οδηγήσει στην εκτίμηση ότι ο κ. Βορίδης θα αποτελέσει έναν εκ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, πιθανότατα αυτόν που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σε περίπτωση νίκης του περιφερειάρχη.Οργή Αδωνι

Αιχμηρή ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην Καθημερινή, έκανε λόγο για αποτελέσματα "πολιτικής συναλλαγής, τα οποία θα καταδικάσουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη".

"Η διαφαινόμενη άνοδος της υποψηφιότητάς μου, προφανώς προκάλεσε πανικό στο επιτελείο Τζιτζικώστα. Η δήλωση του κ. Βορίδη για τη μάχη κατά της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, που δήθεν έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο κ. Τζιτζικώστας, είναι το βασικό επιχείρημα της υποψηφιότητάς μου, αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος αυτής της κίνησης είναι να ανακοπεί η άνοδος μου. Την απάντηση θα δώσουν οι ψηφοφόροι στις 22 Νοεμβρίου και θα καταδικάσουν τέτοιου είδους πολιτικές συναλλαγές", τόνισε.Μητσοτάκης

Κύκλοι του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας την στήριξη Βορίδη στον κ. Τζιτζικώστα, ανέφεραν στο ΑΠΕ: "Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές συναλλαγές που μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο κ. Τζιτζικώστας. Πλέον το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα είναι ξεκάθαρο".
Powered by TUODY Software