Τσίπρας: Δεν μπορείς να αλλάξεις μόνος την Ευρώπη

Τσίπρας: Δεν μπορείς να αλλάξεις μόνος την Ευρώπη
Με... εξομολογητική διάθεση μίλησε στους New York Times ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε "πολύ-πολύ προβληματισμένος για το μέλλον και δη, της Ευρώπης".

Όσο για το βράδυ που επήλθε τελικώς η επώδυνη συμφωνία στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι: "οι ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί. Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος".

Παραδέχεται πως "δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου", με τον αρθρογράφο να σημειώνει πως ο έλληνας πρωθυπουργός νικήθηκε, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει πως έχει δίκιο.

Ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι η συνταγή της λιτότητας έχει αποδειχθεί πως είναι λανθασμένη, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της πολιτικής του Βερολίνου και των Βρυξελλών, τις οποίες παρομοιάζει με "ζουρλομανδύα".

Επίσης, δηλώνει πως θεωρεί εαυτόν ευρωπαϊστή, όπως οι περισσότεροι Έλληνες και ενθαρρύνεται από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

"Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη" τονίζει.

Χαρακτηρίζει τις Βρυξέλλες "το βασίλειο της γραφειοκρατίας", όπου υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και όπου οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, όπως λέει.

"Θα μπορούσε να είναι η δυσαρέσκεια κάποιου που προσπάθησε και απέτυχε να ρίξει την πύλη του παλατιού", ήταν το σχόλιο του αμερικανού δημοσιογράφου.


Διαβάστε: Τσίπρας: Η καρδιά μου είπε "όχι", αλλά...

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software