"Παγώνουν" όλες οι προσλήψεις για το 2016

"Παγώνουν" όλες οι προσλήψεις για το 2016
Ερωτήματα προκαλεί απόφαση της κυβέρνησης να "παγώσει" με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όλες τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν προαναγγελθεί χιλιάδες προσλήψεις για το 2016, ειδικά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ΟΤΑ που υποφέρουν από υποστελέχωση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με ΠΝΠ παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η ισχύς της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006, η οποία προβλέπει την αναστολή διορισμού και πρόσληψης του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με την εν Πράξη, οι διορισμοί εγκρίνονται από τετραμελή επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων του 2016 δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, καθώς εκκρεμεί η σχετική συμφωνία με τους Θεσμούς, ωστόσο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς περίπου οι μισές θα αφορούν σε εκπαιδευτικούς και οι υπόλοιπες κατά κύριο λόγο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε δήμους και περιφέρειες.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει κάνει λόγο για 20.000 προσλήψεις, ενώ οι δανειστές επιμένουν στις 15.000 όπως και το 2015, με το θέμα να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Οι προσλήψεις αφορούν σε μόνιμο προσωπικό και σε προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, και σε αυτές δεν προσμετρώνται οι προσλήψεις εποχικών και συμβασιούχων με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Ο αρμόδιος υπουργός σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων και δημιουργία θέσεων εργασίας με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software