Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία για τους δύο φίλους

Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία για τους δύο φίλους
Το μεσημέρι θα παιχθεί η τελευταία πράξη του δράματος με τον θάνατο των δύο φίλων στην Αιτωλοακαρνανία, λίγο έξω από το χωριό Κατοχή. Συγγενείς, φίλοι και απλοί άνθρωποι που τις τελευταίες μέρες έζησαν την αναζήτηση των αδικοχαμένων, Βασίλη Γρατσάνη και Γιάννη Κορδώση, θα τους πουν το τελευταίο αντίο.

Ο πρώτος κηδεύτηκε στα Πηγάδια Παλαιομάνινας και ο δεύτερος στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου.

Τα πτώματα των δύο φίλων που είχαν εξαφανιστεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκαν χθες Τρίτη σε φρεάτιο στην Κατοχή, επιβεβαιώνοντας το σενάριο για τροχαίο δυστύχημα. Ωστόσο πολλά είναι ακόμη τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου τους, που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προκλήθηκε από πνιγμό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών και περιοίκων, οι δύο φίλοι που διασκέδαζαν στο Πεντάλοφο έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς κινήθηκαν προς το χωριό Λεσίνι, εκεί όπου το μαύρο Corolla καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας εργοστασίου, στις 03:50.

Μια δεύτερη καταγραφή από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος σούπερ-μάρκετ του Πενταλόφου δείχνει το ίδιο αυτοκίνητο να κινείται στο χωριό, προφανώς αφού οι Γρατσάνης και Κορδώσης αποβίβασαν εκεί κάποιον φίλο τους.

Από το σημείο αυτό και πέρα, το μόνο που απέμεινε για τους δύο άντρες ήταν το σήμα από τα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο χάθηκε περίπου στις 05:15.

Στις 06:00 ο Βασίλης Γρατσάνης, σύμφωνα με την υπόσχεση που είχε δώσει στην μητέρα του πριν φύγει για το γλέντι της παραμονής του νέου έτους, θα επέστρεφε στο σπίτι προκειμένου να φροντίσει τα ζώα της οικογένειας.

Χωρίς άδεια οδήγησης;

Παρά τις υπόνοιες για μέθη, οι οποίες δημιουργούνται αναπόφευκτα δεδομένων των ειδικών συνθηκών και της γενικευμένης εορταστικής ευφορίας τη νύχτα πριν από την Πρωτοχρονιά, η ιατροδικαστής δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην ανίχνευση αλκοόλ στον οργανισμό των νεκρών.

Μολονότι θα φαινόταν σαν απίθανο ή ακόμη και αφύσικο να μην έχουν πιει οι δύο φίλοι, μιλώντας στα ΜΜΕ, οι οικείοι τους αποκάλυψαν ότι ο Κορδώσης δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης ως προς την κατανάλωση οινοπνευματωδών.

Αντιθέτως, ο νεότερος φίλος του, ο Βασίλης Γρατσάνης ήταν κατά τι πιο επιρρεπής και πιθανώς γι' αυτό απέφυγε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του.

Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι η διαδρομή θα γινόταν στο απόλυτο σκοτάδι, το οποίο συχνά παίζει άσχημα παιχνίδια, δημιουργώντας οφθαλμαπάτες, ακόμη και σε έμπειρους οδηγούς, σε ικανούς γνώστες των εκάστοτε δρόμων -όσο κακοσυντηρημένοι και εάν είναι, όπως κατά κανόνα ισχύει με το επαρχιακό δίκτυο στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο οδηγός, μολονότι προφανώς δεν έπιανε για πρώτη φορά τιμόνι στα χέρια του εφόσον ήδη οδηγούσε δίτροχα, δεν κατείχε άδεια οδήγησης αυτοκινήτου σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Σύγκρουση με άλλο όχημα;

Έρευνες στην περιοχή πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος κρίθηκε απαραίτητος από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών είχε συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, πριν καταλήξει στο αρδευτικό κανάλι.

Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί, άμεσα, εμπειρογνώμονας, ώστε υπάρξει επίσημο πόρισμα, τόσο για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εξετράπη της πορείας και κατέληξε στο κανάλι, όσο και για τη μηχανολογική κατάσταση του οχήματος.

Πηγή: Patras Times, ΑΜΠΕ


Powered by TUODY Software