Στη Βουλή το ν/σ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Στη Βουλή το ν/σ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Στη Βουλή κατατίθεται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, όπως προανήγγειλε κατά την του ομιλία για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. "Τη Δευτέρα, φέρνουμε ένα νόμο – τομή στη δημόσια διοίκηση. Το ερώτημα είναι: Θα το στηρίξει ο μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης και τα ποταμίσια εξαπτέρυγα;" δήλωσε.

Το νομοσχέδιο είχε παρουσιαστεί την περασμένη Τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.

Παράλληλα είχε τονίσει ότι από εδώ και στο εξής οι επιτελικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης στη συντριπτική πλειονότητά τους θα στελεχώνονται με διαφανείς και ανεξάρτητες διαδικασίες, αναφερόμενος στη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Οι αλλαγές αυτές θα συνοδεύονται "με μια μεγάλη αλλαγή και επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους", συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως είπε ο υπουργός, στις διαδικασίες για τη στελέχωση των θέσεων που θα καλυφθούν από το Μητρώο, "είναι 40.000 – 45.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που εν δυνάμει μπορούν να συμμετάσχουν".

Πηγή: Aftodioikisi.gr, διαβάστε το νομοσχέδιο

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software