Γεννηματά: Αμφίβολο αν μπορεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει την εθνική γραμμή

Γεννηματά: Αμφίβολο αν μπορεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει την εθνική γραμμή
«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έγινε με καθυστέρηση και αφού έκλεισαν τα βόρεια σύνορα μας. Διαμορφώθηκε η εθνική γραμμή. Το θέμα είναι αν μπορεί να την υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση », δήλωσε στο ΜΕGA η Φώφη Γεννηματά για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να εφαρμόσει την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε.

«Εκεί έβαλα αστερίσκο. Μετά τη δική μου παρέμβαση και επιμονή δέχθηκαν όλοι να υπάρχει παράγραφος στο κείμενο που λέει ότι εκφράσαμε επιφυλάξεις για τους χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Μένει να κριθεί αν θα τα καταφέρει», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Άφησε αιχμές για τη στάση των υπολοίπων κομμάτων τα οποία ,όπως είπε, «δεν ήθελαν να υπάρχει καμία υποσημείωση. Διότι η λογική του ώριμου φρούτου είναι μια εύκολη λογική. Θα κριθούμε όλοι από τον ελληνικό λαό».

Διέψευσε ότι ειπώθηκε στην σύσκεψη για «τρόικα εσωτερικού». «Αυτό το διέρρευσαν έξω. Αναμένω σήμερα να το διαψεύσουν από το Μαξίμου. Αντιθέτως ειπώθηκε ότι χάρη στις προσπάθειες κομμάτων που έχουν μεγάλη δύναμη στην Ε.Ε. έχει αλλάξει το κλίμα. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά τις μεγάλες προσπάθειες που έχω κάνει για να διαμορφώσω ένα ευνοϊκό κλίμα, στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές υπέρ του ελληνικού λαού. Έχουμε προκαλέσει δηλώσεις των κυρίων Σουλτς, Γκάμπριελ, Σταϊνμάγιερ,Πιτέλα, Στάνισεφ», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Καταλόγισε στη κυβέρνηση λάθη στη πολιτική που ακολούθησε με σημαντικότερο το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας καθώς δόθηκε η εντύπωση ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός προσφύγων-μεταναστών. Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι οι προτάσεις της αφορούν στην άμεση έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης για τους πρόσφυγες, στη δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής και στον ανθρωπισμό προς τους πρόσφυγες και δικαίωμα στην ασφάλεια για τον ελληνικό λαό.
Powered by TUODY Software