Ρομά βάζουν τα παιδιά τους να ψάχνουν... μέσα σε κάδους!

Ρομά βάζουν τα παιδιά τους να ψάχνουν... μέσα σε κάδους!
Μικρά παιδιά σε κάδους ανακύκλωσης!

Η εικόνα που σοκάρει είναι συνήθης στην Πάτρα κι έρχεται να αποτελέσει συνέχεια της περίπτωσης που πριν λίγους μήνες είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, όταν 8χρονη βρέθηκε από συμπολίτη μέσα σε κάδο.

Σύμφωνα με περιγραφές πολιτών στο tempo24.gr, έχουν εντοπίσει περιστατικά, κυρίως στην περιοχή γύρω από τα Ψηλά Αλώνια, ενήλικοι  ρομά, βάζουν τα μικρόσωμα παιδιά μέσα σε κάδους ανακοίνωσης να ψάχνουν μήπως και βρουν κάτι χρήσιμο.

Προφανώς, πρόκειται για νέα πρακτική, καθώς το προηγούμενο διάστημα, άδειαζαν τους κάδους μέχρι να βρουν… πολύτιμα αντικείμενα από ρούχα, παιχνίδια έως μικροσυσκευές. Αυτό όμως προκαλούσε τις αντιδράσεις των περιοίκων, καθώς ένα μεγάλο περιεχόμενο του κάδου ανακύκλωσης έμενε στο δρόμο.

Η νέα τάση είναι να μπαίνουν οι ίδιοι μέσα για τη... διαλογή και τα παιδιά, λόγω μικρού σωματότυπου είναι  η εύκολη λύση.

Έτσι εξηγείται για η εξοικείωση που σταδιακά αποκτούν οι μικροί ρομά με τους κάδους ανακύκλωσης, γεγονός που τον περασμένο Μάρτιο είχε συγκλονιστική έκβαση όταν μια μικρούλα βρέθηκε από συμπολίτη μέσα σε κάδο ανακύκλωσης.

Πηγή: Tempo24

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software