Ως 3 μέτρα λάσπη στη Φθιώτιδα - έκλεισε εθνική

Ως 3 μέτρα λάσπη στη Φθιώτιδα - έκλεισε εθνική
Σοβαρά προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της Ελλάδας και άφησε πίσω του τέσσερις νεκρούς. Το απόγευμα της Παρασκευής, έκλεισε η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου λίγα μέτρα μετά το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, από μεγάλο όγκο λάσπης.

Η καταρρακτώδης βροχή μετέφερε όγκους από χώματα τα οποία έχει αποθέσει στην εθνική, σε ένα μήκος που ξεπερνά τα 100 μέτρα και που σε κάποιες περιπτώσεις τα χώματα ξεπερνούν σε ύψος τα 2 και τα 3 μ.

Πέντε μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς συνέχιζαν από 8.30 το βράδυ την προσπάθεια να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να δοθεί στην κυκλοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 8 το βράδυ και οι οδηγοί που ήθελαν να κατευθυνθούν από την Λαμία προς το Καρπενήσι υποβλήθηκαν σε ένα μαρτύριο, καθώς μόνο μία δίοδος είχε απομείνει ανοιχτή μέσα από διάφορα περιφερειακά χωριά.

Τα χωριά Λυγαριά, Σταύρος, Αμούρι και σιδηροδρομικός σταθμός Λιανοκλαδίου μετρούν εκατοντάδες πληγές, καθώς έχουν πλημμυρίσει σπίτια και υπόγεια έχουν καλυφθεί από χώματα τα οποία έχουν μεταφερθεί από την ορμή των υδάτων. Οι πυροσβέστες τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, καθώς ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που ήταν εγκλωβισμένα μέσα στις λάσπες στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου.

Η ύφεση της κακοκαιρίας από τις 10 το βράδυ έδωσε μια ανάσα με συνέπεια άνθρωποι και μηχανές να καταβάλουν αγωνιώδη προσπάθεια να απελευθερώσουν το εθνικό δίκτυο και να το δώσουν σε κυκλοφορία. Τα προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό διάφορων χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας παρέμεναν, ενώ κλιμακωτά αποκαθίστανται ιδιαίτερα τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στις γραμμές μεταφοράς ρεύματος.

Σχεδόν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Φθιώτιδα, έχει μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Μετωπική φορτηγού με ΙΧ στην παλαιά εθνική οδό
Φωτογραφίες από Lamiastar

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software