Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 8 μονάδες

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 8 μονάδες
Προβάδισμα 8 μονάδων παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του iefimerida.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,5% ενώ σε υψηλά ποσοστά (23%) κυμαίνονται οι απαντήσεις: Λευκό, Άκυρο, Αποχή, Αναποφάσιστοι, Δ/Α.

Από την έρευνα της Pulse, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου προκύπτει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ένας στους τέσσερις (25%) αξιολογεί θετικά την ομιλία του πρωθυπουργού και το κεντρικό μήνυμά του για «Δίκαιη Ανάπτυξη».

Τέσσερις στους δέκα (40%) κρίνουν θετικά την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
και το κεντρικό του σύνθημα για «Συμφωνία Αλήθειας»!

http://admin.noz.gr/Uploads/dimoskopisipulse289161.jpg

Τα τέσσερα συγκριτικά ερωτήματα («Αξιολογώντας την παρουσία και την ομιλία και των δύο αρχηγών στη Δ.Ε.Θ., ποιον θα χαρακτηρίζατε… πιο ειλικρινή;», «…πιο ουσιαστικό;», «…ποιος σας έκανε πιο αισιόδοξους;» και «…γενικά ποιος θα λέγατε ότι πήγε καλύτερα;») ρωτήθηκαν σε όλους όσοι παρακολούθησαν (ή ενημερώθηκαν για) και τις δύο παρουσίες/ομιλίες.

http://admin.noz.gr/Uploads/dimoskopisipulse289163.jpg

Περισσότεροι από δύο στους δέκα (21%) δεν παρακολούθησαν (ούτε ενημερώθηκαν για) την ομιλία ενός ή και των δύο πολιτικών και για αυτό δεν συμμετείχαν στα συγκριτικά ερωτήματα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται λίγο περισσότεροι πρ. ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (το 15% αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο 2015), έναντι πρ. ψηφοφόρων της ΝΔ (το 11% όσων ψήφισαν ΝΔ, τον Σεπτέμβριο 2015).

Η υψηλότερη αξιολόγηση για τον Αλ. Τσίπρα (21%) αφορά το κριτήριο «πιο ουσιαστικός» και η χαμηλότερη (17%) το «ποιος σας έκανε πιο αισιόδοξους».

Η υψηλότερη αξιολόγηση για τον Κ. Μητσοτάκη (40%) αφορά το κριτήριο «πιο ειλικρινής» και η χαμηλότερη (34%) το «ποιος σας έκανε πιο αισιόδοξους».

http://admin.noz.gr/Uploads/dimoskopisipulse289162.jpg

Στο γενικό ερώτημα «ποιος πήγε καλύτερα;» ο πρόεδρος της ΝΔ απέσπασε το 39%, έναντι 19% του πρωθυπουργού.

Σημαντικό ποσοστό (από 14% έως 17%, ανάλογα με το ερώτημα) απάντησε: «το ίδιο και οι δύο»!

Οι πολιτικοί δείκτες καταγράφουν διατήρηση των ποσοστών του Αλ. Τσίπρα, βελτίωση των ποσοστών του Κ. Μητσοτάκη, διολίσθηση σε χαμηλότερα επίπεδα της πρόθεσης ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ και διατήρηση/μικρή άνοδο της αντίστοιχης για τη Νέα Δημοκρατία.

Πάντως σε γενικές γραμμές, οι παρουσίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Δ.Ε.Θ. ωφέλησαν μάλλον περισσότερο τους ίδιους και λιγότερο τα κόμματά τους, με τον Κ. Μητσοτάκη να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software