Το 55% θεωρεί πως "κανείς δεν πολεμά τη διαπλοκή"

Το 55% θεωρεί πως "κανείς δεν πολεμά τη διαπλοκή"
Με διαφορά 6,4 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Newsit, ενώ σχετικά με τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για το θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 55% ότι "δεν τους έπεισε κανείς".

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% και 15,1% ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,5%. 

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής:

Το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επί των έγκυρων).

1. Πρόθεση ψήφου2. Πρόβλεψη ψήφου με αναγωγή

Σχετικά με τη συζήτηση για τη διαπλοκή

Όσον αφορά τα ευρήματα της έρευνας γνώμης για την συζήτηση που διεξήχθη προ ημερών στη Βουλή για την διαπλοκή, στο ερώτημα "ποιος σας έπεισε περισσότερο ότι πολεμά τη διαπλοκή", η απάντηση "κανένας" συγκεντρώνει ποσοστό 55%, ο Αλέξης Τσίπρας το 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 18%.


Στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 21%
ΔΕ/ΔΑ: 12%


Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 18%
ΔΞ/ΔΑ: 15%

 


Στο ερώτημα ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software