Δημόσιο: Ανατροπές με την κινητικότητα των υπαλλήλων

Δημόσιο: Ανατροπές με την κινητικότητα των υπαλλήλων
Το "πράσινο φως" στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται πως άναψαν οι Θεσμοί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής". Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο για έγκριση, καθώς ο στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικασίας της κινητικότητας από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Όπως αναφέρεται, στην τελική φάση της επεξεργασίας έγιναν ορισμένες μικρές τροποποιήσεις, όπως η πρόβλεψη για δυνατότητα διενέργειας συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υπαλλήλων που διεκδικούν την ίδια θέση, προτού ο φορέας υποδοχής καταλήξει στην τελική επιλογή του.

Τα τεχνικά κλιμάκια δίνουν μεγάλο βάρος στην ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για τις προωθούμενες αλλαγές, έτσι ώστε να μπορούν να τις αξιοποιήσουν.  Σε άλλες χώρες έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές ιστοσελίδες, όπου ο κάθε υπάλληλος όχι μόνο θα μπορεί να μάθει τι δυνατότητες έχει, αλλά και να υποβάλει την αίτησή του, καθώς και να παρακολουθήσει την πορεία της.

Επίσης, έχει εφαρμοστεί με επιτυχία η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας και απάντησης ερωτήσεων.

Το επίμαχο νομοσχέδιο για την κινητικότητα των υπαλλήλων που ανήκουν στον Δημόσιο τομέα αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων της δεύτερης αξιολόγησης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software