Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 24 μονάδες

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 24 μονάδες
Δημοσκοπικός καλπασμός για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, ειδικά όσον αφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, οι ΑΝΕΛ 2% και η Ένωση Κεντρώων 2%.

Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 30%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 42% έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 35% φαίνεται να μην προτιμά κανέναν από τους δύο αρχηγούς.

Στο ερώτημα εάν σήμερα στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν εκλογές, 50% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον χρειάζεται έναντι 48% που κρίνει πως μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές.

Στο ερώτημα: «Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;» το 89% απάντησε σε λάθος κατεύθυνση.

Το 68% εκτιμά ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 75% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

http://admin.noz.gr/Uploads/publicisssue111116.jpg


* Το Πολιτικό Βαρόμετρο Οκτωβρίου 2016 βασίστηκε σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα μεταξύ 20 και 27 Οκτωβρίου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software