Καθολικός σταθμός: Τιμωρία για τις αμαρτίες ο σεισμός

Καθολικός σταθμός: Τιμωρία για τις αμαρτίες ο σεισμός
«Επιβεβαιώνω τα πάντα, οι σεισμοί προκαλούνται από τις ανθρώπινες αμαρτίες όπως τα σύμφωνα συμβίωσης», επανέλαβε ο καθολικός ιερέας Τζοβάνι Καβάλκολι, μιλώντας σε εκπομπή του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio 24 παρά την καταδίκη του Βατικανού που έκανε λόγο για προσβλητικές δηλώσεις.

«Πρόκειται για θέσεις προσβλητικές για τους πιστούς και σκανδαλώδεις για όποιον δεν πιστεύει», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, από τους στενότερους συνεργάτες του πάπα Φραγκίσκου.

Παρά ταύτα, μιλώντας στο Radio 24 και στην εκπομπή La zanzara, ο πατέρας Καβάλκολι επανέλαβε ότι «αμαρτίες σαν την ομοφυλοφιλία αξίζουν την θεία τιμωρία», ενώ υπογράμμισε ότι «κατά την άποψή του, στο Βατικανό πρέπει να ξαναδιαβάσουν την χριστιανική κατήχηση».

Ο ιερέας αναφερόταν στις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες την τελευταία εβδομάδα προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην κεντρική Ιταλία και άφησαν άστεγους 30.000 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία δίνουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα του γάμου με τα αμφιφυλόφιλα ζευγάρια, με μόνη εξαίρεση εκείνο στην υιοθεσία.

Οι τελετές οργανώνονται στις αίθουσες όπου γίνονται πολιτικοί γάμοι, στα δημαρχιακά μέγαρα των διαφόρων πόλεων και ο ιταλικός Τύπος γενικά αναφέρεται στα σύμφωνα θεωρώντας ότι πρόκειται για γάμο προσώπων του ίδιου φύλου.

Καταδίκη από το Βατικανό

"Τα σχόλια αυτά είναι προσβλητικά για τους πιστούς και σκανδαλώδη για τους μη πιστούς", φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, αρχιεπίσκοπος Άντζελο Μπέκιου, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπέκιου τόνισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικριθεί και για κάποια σχόλια που θεωρήθηκαν αντισημιτικά, θα πρέπει "να μετριάσει τους τόνους" και να συμμορφωθεί με το μήνυμα της Εκκλησίας περί ελέους.
Powered by TUODY Software