"Μπαίνουμε στο 4ο μνημόνιο σαν να μη συμβαίνει τίποτα"

"Μπαίνουμε στο 4ο μνημόνιο σαν να μη συμβαίνει τίποτα"
Ιδιαιτέρως αιχμηρός με την κυβέρνηση εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως, ενώ σήμερα θα έπρεπε να είμαστε εκτός μνημονίου, λόγω ΣΥΡΙΖΑ πάμε στο τέταρτο μνημόνιο "χωρίς να ανοίξει μύτη", όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Αυτό που έχει συμβεί είναι συγκλονιστικό και γίνεται έτσι χαλαρά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, παρεμπιπτόντως, αυτό που λένε οι νέοι στο by the way, μπαίνουμε στο Μνημόνιο 4 έτσι, χωρίς να ανοίξει μύτη, δεν το συζητάμε καν", ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική και σε ό,τι αφορά το θέμα των μέτρων για το χρέος, επισημαίνοντας πως τα μακροπρόθεσμα μέτρα εξαφανίστηκαν από τη συζήτηση.

"Δουλεύει το Eurogroup τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Τσακαλώτος τα μεταφέρει στον κ. Τσίπρα και όλοι μαζί πάνε να δουλέψουν τον ελληνικό λαό", σημείωσε. 

"Παρακαλούν το ΔΝΤ"

"Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση;  Ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, ότι μπορούσαμε να εφαρμόσουμε μία άλλη πολιτική χωρίς λιτότητα, χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή, χωρίς περικοπές, να είμαστε όλοι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι.  Ήρθε, προσπάθησε, τάχα μου δήθεν,  να εφαρμόσει μία άλλη πολιτική, προκάλεσε τεράστια βλάβη, οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό, πήγε στο δημοψήφισμα, μας έμειναν τα capital controls και τελικά μας πήγε στο τρίτο Μνημόνιο.  Προχθές απεδέχθη Μνημόνιο 3 plus με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το παρακαλούν το ΔΝΤ να υπογράψουν Μνημόνιο μαζί του και  Μνημόνιο 4 μετά το 2018.  Με συγχωρείτε, αυτό να γίνει αντιληπτό", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software