Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ

Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ
Εισβολή υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το μεσημέρι της Δευτέρας στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου διεξαγόταν συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα "Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μέλη της Χρυσής Αυγής, συνοδεία των βουλευτών, απέκλεισαν το κτήριο και φώναξαν υβριστικά συνθήματα, κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Ανάμεσα τους βρίσκονταν οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Οι υπόδικοι βουλευτές, μπήκαν στο κτίριο μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανέβηκαν στον 3ο όροφο όπου διεξάγεται η συζήτηση και αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα, αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, αλλά η έκκληση τους αγνοήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Η συζήτηση τελικά συνεχίστηκε, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο προτού αποχωρήσουν.ΕΣΗΕΑ

Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αφετηρία της επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής, ήταν χωρίς αμφιβολία "η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης με μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω".

Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει πρωτοφανή τη δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου περί ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας, και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης, και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου, να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.

"Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία" υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αφήνει αιχμές για τη "διακριτική" στάση της αστυνομίας, η οποία δεν παρενέβη στη βίαιη εισβολή των μελών της Χ.Α. στο κτίριο της Ακαδημίας.Πολιτικές Αντιδράσεις

"Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τους υπόδικους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση, οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: "Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος".

Με ανάρτηση του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε
: "Η Χρυσή Αυγή παρά τα χάδια Καμμένου - Παρασκευόπουλου επιμένει στον τραμπουκισμό. Η σύγκλιση, σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προφανώς αναβάλλεται.".
Powered by TUODY Software