Φούρναρης της Κω: Έκκληση (και) για τους Έλληνες

Φούρναρης της Κω: Έκκληση (και) για τους Έλληνες
Τιμήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Κω ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω, για την αλληλεγγύη που επέδειξε και επιδεικνύει στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. 

Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να καταφθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί ο κ. Αρβανιτάκης έσπευσε να τους συνδράμει διανέμοντας σε καθημερινή βάση ψωμιά πράγμα που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να κάνει.
 
Η πράξη του ενέπνευσε αρκετό κόσμο για να ακολουθήσει το παράδειγμά του. 

Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές». 

Στην δραστηριότητα του κ. Αρβανιτάκη αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης καθώς και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας που εξήραν τις δραστηριότητες αυτές.
 
Εκτός όμως από τους πρόσφυγες ο κ. Αρβανιτάκης πάντα ήταν δίπλα και σε κάτοικους του νησιού που είχαν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Κω, με αρκετούς όπως δήλωσε να μην έχουν ούτε ψωμί να φάνε, ζητώντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη των τοπικών αρχών. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software