Γκάλοπ: Θυμός και ανησυχία για τον συμβιβασμό

Γκάλοπ: Θυμός και ανησυχία για τον συμβιβασμό
Θυμό και ανησυχία εκφράζουν περισσότεροι από τους μισούς αναφορικά με τον συμβιβασμό που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές, για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της KAΠΑ RESEARCH για το "Βήμα της Κυριακής", το 32,5% εκφράζει ανησυχία, το 19% θυμό, το 20% αδιαφορία, το 11,5% ελπίδα και το 14% ανακούφιση.

Επίσης, το 61,5% τάσσεται υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης από τη σημερινή κυβέρνηση, με το 27% να απαντά υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Το 40,5% εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως αποτυπώθηκε στο Eurogroup, έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα και το 17% απαντά "μάλλον αρνητικά", ενώ το 11% εκτιμά ότι είχε θετικό αποτέλεσμα και το 12,5% μάλλον θετικό.

"Απίθανο το Grexit"


Στην ίδια έρευνα φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το Grexit, καθώς το 70% το θεωρεί λίγο και καθόλου πιθανό, έναντι του 28,5% που το εκτιμά ως πολύ πιθανό και αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.

Το 64,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής του ευρώ, ενώ το 27% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Ακόμη, το 73% απαντά ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα αντισταθμιστικά μέτρα ελάφρυνσης στη φορολογία, με το 20% να έχει την αντίθετη άποψη, ενώ το 59% χαρακτηρίζει λάθος την αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, με το 64,5% έχει την ίδια άποψη για τη μείωση του αφορολόγητου και το 78% για τη μείωση των συντάξεων.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software