Στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα

Στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα
Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, επιβιβάστηκαν το βράδυ της Τρίτης αγρότες από τα Χανιά, προκειμένου να λάβουν μέρος στο αυριανό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.

Σύμφωνα με την λίστα επιβίβασης που παρέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 165 αγρότες.

Στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου θα βρεθούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής, με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

«Θέλουμε από την Κρήτη να ανάψομε τη σπίθα του αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών Γιώργος Χαλκιάς.

Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, δήμοι, καθώς και φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Για τον λόγο αυτό δεν θα στηθούν αύριο πάγκοι στις λαϊκές αγορές της Κρήτης.

Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Αγροτικής Ανάπτυξης


Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Πλατεία Βάθη από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών και τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο».

«Αυτός ο αγώνας», προστίθεται, «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Powered by TUODY Software