Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα
Μικρή αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο νότιο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά αντιμετωπίστηκε δραστικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το νησί μετρά τις πληγές του μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά παραμένει οριοθετημένη περιμετρικά και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από πλευράς εναέριων μέσων ένα ελικόπτερο. 
 
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας και για τα νησιά Ψαρά, Λέσβος και Χίος. 

Παράλληλα, υψηλός (δείκτης 3) είναι για τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Κομοτηνής, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Κυκλάδων και για τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Σποράδες, Σκύρος, Ικαρία, Σάμος και Κύθηρα.
Powered by TUODY Software