Μητσοτάκης: 4ο μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

Μητσοτάκης: 4ο μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στους δημοσιογράφους στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας πως είναι κατά των επενδύσεων, ενώ ερωτηθείς σχετικά απέκλεισε κάθε δυνατότητα εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, με τους οποίους επίσης - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - απέκλεισε τη συνεργασία.

Στη συνέχεια, απέρριψε τις καταγγελίες περί ακροδεξιού λόγου εκ μέρους της ΝΔ. Υπερασπίστηκε επίσης τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας πως οι θέσεις του δεν είναι ακραίες.

Ακόμη, προανήγγειλε κατάργηση όλων των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, υπογραμμίζοντας ότι οι φοιτητές δεν έχουν καμία δουλειά να αποφασίζουν για τη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Επίσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά το ναυάγιο του πλοίου "Αγία Ζώνη" και την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική κατήγγειλε την υπερφορολόγηση και τόνισε πως ο ίδιος θα πείσει τους εταίρους για μικρότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει θετικά σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή προς ψήφιση πρωτοβουλία για νέο κοινωνικό μέρισμα, δεν δεσμεύτηκε σχετικά.

"Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Αναλυτικά, στην ερώτηση σχετικά με μελλοντικές συνεργασίες δήλωσε ότι "η ΝΔ θα επιχειρήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη κι αν κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία θα θελήσω να συνεννοηθώ την επόμενη ημέρα".

Πρόσθεσε πως "ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο που κινείται στα δεξιά της ΝΔ" και προσέθεσε ότι "τους ενώνει ο αχαλίνωτος λαϊκισμός και η αγάπη για την εξουσίας".Στήριξη σε Γεωργιάδη

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία στη ΝΔ

"Είμαι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός. Το να παρουσιάζεται η ΝΔ ως ακροδεξιά παράταξη είναι τουλάχιστον αστείο. Πολύ περισσότερο από εκείνους που συνεργάστηκαν με την Χρυσή Αυγή για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 και να οδηγηθούμε σε εκλογές", είπε.

Ερωτηθείς για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, δήλωσε πως "ο κ. Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή, δεν εκφράζει ακραίες θέσεις" και προσέθεσε ότι "έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται, μπορεί να έχει πει και μία κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί, αλλά δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ότι δεν εντάσσεται στη ΝΔ".

Από την πρώτη στιγμή ακολουθώ πολιτική ανανέωσης της ΝΔ, είπε. "Θα βλέπετε όλο και πιο πολλά νέα πρόσωπα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Κάνω άνοιγμα στην κοινωνία, δεν πιστεύω στις διαχωριστικές γραμμές, θα δείτε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνησή μου και πρόσωπα που θα σας εκπλήξουν" ανέφερε.

Για τις επενδύσεις

Υπογράμμισε τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις και προσέθεσε ότι κανείς επενδυτής δεν θα βάλλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του. 
 
"Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος" σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί το περιβάλλον. "Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα", κατέληξε.

Η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θέλει την επένδυση στις Σκουριές, ανέφερε και σημείωσε ότι τη συμβατότητα μίας επένδυσης με το περιβάλλον την κρίνει η δικαιοσύνη, και στο θέμα αυτό έχει αποφανθεί.
 
Είπε ότι η επένδυση έγινε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν 2.500 θέσεις εργασίας. "Κάποιοι θέλουν να εξασφαλίσουν εχέγγυα αριστεροσύνης απέναντι στις συνιστώσες τους", ανέφερε.

 


Δέσμευση για μικρότερα πλεονάσματα

Υποστήριξε πως το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και έχει την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα 5,1 δισ. για 2019 και 2020, καθώς και για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019. 

Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2020.
 
"Εγώ θα πείσω τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", τόνισε.

Αμφισβητεί την έξοδο από το Μνημόνιο

Αμφισβήτησε την έξοδο από τα μνημόνια, και προσέθεσε ότι η χώρα θα είναι δεσμευμένη σε ένα αυστηρό πλαίσιο και μετά το 2018. "Η καθαρή έξοδος είναι μόνο στα χαρτιά", είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Υποστηρίζουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δήλωσε και καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανέχεται τις συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, ενώ οι μισθοί των 360 ευρώ είναι δικό τους δημιούργημα.

Ζητεί παραίτηση του Π. Κουρουμπλή

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη οικολογική καταστροφή, υπάρχουν ευθύνες και ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί", ανέφερε για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό.
 
Ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου, ανέφερε, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τον ΕΜΣΑ στις 13 Σεπτεμβρίου. Και μόνο γι αυτό θα έπρεπε να απομακρυνθεί ο αρμόδιος υπουργός. 

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε έτοιμοι και υπάρχει ευθύνη- αυτά τα μπρος πίσω του κ. Κουρουμπλή παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι, δεν είναι σοβαρά, προσέθεσε.
 

Για τα πανεπιστήμια

Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, δήλωσε και προσέθεσε: "Ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν".
 
Είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.
 
Ερωτηθείς για την στάση της ΔΑΠ στο θέμα με την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας είπε ότι "οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες γι αυτό και η άμεση απάντηση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ".
 
Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων.
 
Ακόμη ανέφερε ότι αλλάζει ο ρόλος της ΔΑΠ. "Δεν έχει λόγο να μετέχει σε φοιτητικές εκλογές που εκπροσωπούν τους λίγους. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα Πανεπιστήμιο", είπε χαρακτηριστικά.

Powered by TUODY Software