Αγωγή σε ΕΛ.ΑΣ. από συγγενείς των θυμάτων

Αγωγή σε ΕΛ.ΑΣ. από συγγενείς των θυμάτων
Ευθύνες για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους καταλογίζουν τα συγγενικά πρόσωπα της γιατρού στην αστυνομία, εκτιμώντας πως ο δράστης και αυτόχειρας, Χρήστος Ζαπαντιώτης, έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι, που φέρουν όπλο. 

Για το λόγο αυτό, η οικογένεια της γιατρού καταθέτει αγωγή κατά του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

Στην ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφέρει ότι «η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί».

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2017 ο αστυνομικός, Χρήστος Ζαπαντιώτης σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο την σύζυγο, την πεθερά και την 3,5 ετών κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Powered by TUODY Software