Σκοπιανό: Σε εξέλιξη η συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ με τον Νίμιτς

Σκοπιανό: Σε εξέλιξη η συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ με τον Νίμιτς

Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από κοινού με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, το βράδυ της Δευτέρας στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοτζιάς επανέλαβε τις πάγιες και σαφείς θέσεις της ελληνικής πλευράς τονίζοντας για μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές αναφορικά με το σύνταγμα της γειτονικής χώρας και τα ζητήματα αλυτρωτισμού.

Να σημειωθεί ότι οι αιφνιδιαστικές συναντήσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο ωστόσο επιλέχθηκε να επισπευστούν καθώς στο θέμα υπάρχει μια έντονη κινητικότητα.

Στη σημερινή σύσκεψη των δύο υπουργών Εξωτερικών, υπό τον κ. Νίμιτς, αναμένεται να εξεταστούν τα επόμενα βήματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ όσον αφορά το ονοματολογικό.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν πιθανότατα και στη Σόφια την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, όπου πραγματοποιείται το άτυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ της Ε.Ε. Οι επαφές επιβεβαιώνουν την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα πυκνώσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software