Βενιζέλος: Η μόνη λύση είναι οι εκλογές, το δίλημμα είναι δημοκρατία-αυταρχισμός

Βενιζέλος: Η μόνη λύση είναι οι εκλογές, το δίλημμα είναι δημοκρατία-αυταρχισμός

"Χαίρομαι που βρήκατε μια θέση και για μένα. Σας ευχαριστώ γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στη πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, γιατί αυτά διακυβεύονται", είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και πρόσθεσε: "Παρότι δεν μπόρεσε να αφηγηθεί μια σκαμπρόζικη ιστορία θα έχει ενδιαφέρον, υποθέτω ότι το όνομα μου μπήκε από συνήθεια".

Και συνέχισε: "Επί 1,5 χρόνο το προαναγγέλλετε, γιατί γίνεται τώρα; Ο ριζοσπαστισμός σας εξανεμίστηκε, γίνατε τα καλύτερα ντελίβερι μπόις για τους εταίρους. Γιατί το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει, προσκρούει στις αγορές".

Αναφέρθηκε επίσης στη στάση της κυβέρνησης στο Μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά, για να υπογραμμίσει: "Η κυβέρνηση αναζητά την εύκολη διαφυγή, που είναι ο εκβιασμός των θεσμών. Στη Δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση. Θίγεται η εσωτερική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης".

Αφού εξαπέλυσε πυρά κατά της κ. Θάνου, για παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη, απηύθυνε κάλεσμα στους εισαγγελείς και δικαστικούς, λέγοντας: "Στέλνω από το βήμα της Βουλής μήνυμα ανεξαρτησίας κ αξιοπρέπειας στην συντριπτική πλειονότητα των έντιμων κ αδέκαστων δικαστών και εισαγγελέων. Και τους ζητώ στο όνομα του δικαίου να σταθούν όρθιοι, να αντισταθούν σε αυτή την κραυγαλέα προσβολή της δικαστικής ανεξαρτησίας".

Αφού τόνισε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι διεθνές, επισήμανε ότι πουθενά αλλού δεν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα. "Κάνατε επιλογή προσώπων στόχων, την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Προσχωρήσατε στη γραμμή μας και δεν το αντέχετε".

Και επισήμανε: "Ο Π. Πικραμμένος στοχοποιηθηκε γιατί εκφράζει μια άλλη άποψη στη Δικαιοσύνη. Τον Γ. Στουρνάρα επειδή έχετε φαγωθεί να τον διώξετε από το την Τράπεζα της Ελλάδας. Τον Δ. Αβραμόπουλο επειδή θα θέλατε να αδειάσει η θέση του επιτρόπου για να τοποθετήσετε έναν δικό σας". Για να προσθέσει: "Οι παραλείψεις προσώπων είναι ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα".

"Ο προφανής στόχος είναι ο διεμβολισμός της ΝΔ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη στόχευση των προσώπων που είναι κατά του φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ", είπε.

Και συνέχισε: "Έχετε κάνει δηλώσεις που συνιστούν αντιποίηση εισαγγελικής εξουσίας".

"Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν αφορά όμως τους συνεργούς και την κατάχρηση εξουσίας με στόχο την αλλοίωση των θεσμών του πολιτεύματος", σημείωσε.

"Η κυβέρνηση προαναγγέλλει και επωάζει την υπόθεση της Νovartis πάνω από ένα χρόνο", τόνισε, αναφέροντας σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento τα οποία και κατέθεσε στα πρακτικά. Κατόπιν, έκανε λόγο για "παράδοξα δικονομικής μεθόδευσης", αναφέροντας μεταξύ άλλων παράδειγμα ότι με "5 ώρες του μάρτυρα στο εισαγγελικό γραφείο, είχαμε 2 σελίδες κατάθεση".

Συνέχισε με την κατηγορία της "αντιποίηση εισαγγελικών αρμοδιοτήτων", περιγράφοντας την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ακολούθησαν.  

Τόνισε ότι τον ίδιο τον κατηγορούν οι μάρτυρες ότι χρηματίστηκε το Μάιο του 2012 για λόγους που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι είχε παραιτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών το Μάρτιο του 2012.

"Μέχρι και ο Φρουζής ο ίδιος αντιδρά επί του θέματος, και λέει στην Καθημερινή  στις 12 Φεβρουαρίου, ότι τον κ. Βενιζέλο δεν τον έχω δει ποτέ".

"Για τους λόγους αυτούς", είπε, "υποχρεώθηκα να κάνω μηνύσεις και εγκλήσεις για  ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση, κατάχρηση εξουσίας, σφετερισμός της ιδιότητας του κρατικού οργάνου".

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε εμφατικά ότι "εμείς δεν θέλουμε παραγραφή, θέλουμε έρευνα επί της ουσίας. Δεν θέλουμε κόλπο".

Έκανε λόγο για "καφκικό πλαίσιο, σκευωρία, δημιουργεί αχλύ ως προς τις δωροδοκίες, θωρακίζει τον κ. Κουρουμπλή, και δεν ξέρουμε που να πάμε".

Μίλησε για "εσχάτη προδοσία", σημειώνοντας ότι υπάρχει "σφετερισμός της ιδιότητας του κρατικού λειτουργού για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις θεσμοί της διάκρισης των εξουσιών".

"Η μόνη λύση είναι οι εκλογές, το ερώτημα είναι με τη δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό. Με την Ευρώπη ή στον τρίτο κόσμο; Με το Κράτος Δικαίου ή με το βαθύ κράτος; Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη. Η επόμενη βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και για την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και προχειρότερης σκευωρίας της μεταπολίτευσης".

Powered by TUODY Software