Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό με τους Ελληνες στρατιωτικούς

 Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό με τους Ελληνες στρατιωτικούς

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους προέβη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά υπεύθυνη» τη στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ, όπως είπε, «πρέπει να μας προβληματίσει πολύ γιατί η Τουρκία προχωράει σ' αυτή την ενέργεια».

«Η πρώτη ανακοίνωση», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΑΜΠΕ, «ήταν ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία και είναι ζήτημα λίγων ωρών και όταν φάνηκε ότι αυτό δεν συμβαίνει και μεταφέρθηκαν στη φυλακή, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι τη Δευτέρα θα έχουν γυρίσει. Άρα, όταν μια κυβέρνηση πέφτει έξω στις εκτιμήσεις της, αυτές που εκφράζει δημόσια εννοώ, προφανώς το έχει υποτιμήσει».

«Δεν θέλω να σκέφτομαι αν αυτή τη στιγμή ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση με τον Καμμένο στην αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή θα είχε γυρίσει σε επτά κανάλια και 17 ραδιόφωνα και θα κατηγορούσε την κυβέρνηση για προδότες» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους, λέμε ότι αυτό που προέχει είναι να γυρίσουν οι δύο αυτοί Έλληνες στην Ελλάδα και να ενωθούν με τις οικογένειές τους, λέμε στις οικογένειές τους να μην ανησυχούν και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτά τα δύο παιδιά».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «έχει ήδη ξεφουσκώσει», σημειώνοντας πως «η πλειοψηφία στην επιτροπή προσπαθεί να κλείσει την επιτροπή όσο γίνεται πιο γρήγορα, δηλαδή να κουκουλώσει το θέμα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ενώ έχουν την πλειοψηφία προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση άρον άρον» καθώς «στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει να μάθει ο ελληνικός λαός τι έχει γίνει αλλά να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

Κληθείς δε να σχολιάσει τις θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν εξαιρετικό συμφέρον να βγει η Ελλάδα στις αγορές και μάλιστα με τον τρόπο που λέει η κυβέρνηση, δηλαδή χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και χωρίς να μας δώσουν επιπλέον χρήματα» και σημείωσε ότι δυστυχώς για την Ελλάδα «αυτά που λένε όλοι αυτοί δεν αντικατοπτρίζονται στις αγορές».

 

Powered by TUODY Software