Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ από το ΠΑΜΕ

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ από το ΠΑΜΕ

Έληξε η συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Με αυτήν την κίνηση, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που ανήκουν στο ΠΑΜΕ θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, σε ένα κείμενο που, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, είναι κατά παραγγελία της κυβέρνησης.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν φειγ βολάν, ανήρτησαν πανό στο κτίριο και έγραψαν στην είσοδο "Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδος" παραφράζοντας το "Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος" που σημαίνουν τα αρχικά ΓΣΕΕ.

Στη συνέχεια, έξω από το κτίριο παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όπου τονίστηκε ότι η ΓΣΕΕ υπέγραψε, την ώρα που η κυβέρνηση χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και τη δράση.

Επίσης αναφέρθηκε ότι αυτό έγινε τη στιγμή που κλάδοι και Ομοσπονδίες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με απεργίες.

Επιπλέον, έγινε λόγος για σφιχταγκάλιασμα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες ενώσεις του κεφαλαίου για ένα εθνικό σχέδιο που σημαίνει μεροκάματα φτώχειας των 586 ευρώ.

Τέλος, έγινε κάλεσμα σε συνδικάτα και εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και να πάρουν μέρος ενεργά στις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

ΓΣΕΕ: Το ΠΑΜΕ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

«To ΠΑΜΕ επιχείρησε για ακόμη μία φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, προσφέροντας υπηρεσίες στην κυβέρνηση, έχοντας αναγάγει σε εχθρούς τους ίδιους τους εργαζόμενους» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της νωρίς το πρωί από μέλη του ΠΑΜΕ το οποίο όπως σημειώνεται επέλεξε να προχωρήσει στη «γνωστή αυτή τακτική» σε ώρα τηλεοπτικής αιχμής.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΠΑΜΕ για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει συλλογικές ρυθμίσεις και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ότι αγνοεί σκοπίμως «ότι άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι με νόμο απαγόρευσαν τις διαπραγματεύσεις οποιουδήποτε οικονομικού όρου, άλλοι δεσμεύτηκαν για κατάργηση αυτού του νόμου και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 και αυτοί βρίσκονται αλλού και όχι στο κτίριο της Συνομοσπονδίας».

Συνεχίζοντας η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ολισθηρό δρόμο που επέλεξε το ΠΑΜΕ και για επιλεκτική μνήμη, «ξεχνώντας ότι όταν η ΓΣΕΕ υπέγραφε ΕΓΣΣΕ και κατώτατο μισθό 751 ευρώ, πριν τους απαράδεκτους μνημονιακούς νόμους, εκείνοι μιλούσαν για αυξήσεις όσο ένα κουλούρι και πάλι τότε έκαναν επίθεση στους ίδιους τους συναδέλφους τους».

Τέλος, αναφέρεται ότι «αντίπαλοι των εργαζομένων είναι όσοι εφαρμόζουν αντεργατικούς νόμους και όχι οι εργαζόμενοι που έχουν διαφορετική στρατηγική και αντίληψη από αυτή που ορίζει κάθε κομματική γραμμή, και ότι οι διχαστικές συμπεριφορές, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τους κυβερνώντες να τρίβουν τα χέρια τους αφού απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους, τις οποίες το ΠΑΜΕ ρίχνει στις πλάτες των συναδέλφων που δεν συμφωνούν με την κομματικά χειραγωγούμενη τακτική τους».

 

Powered by TUODY Software