Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια - Επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια - Επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, για την επέμβαση στη Συρία, στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο μετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, η οποία από νωρίς είχε αποκλειστεί περιμετρικά από τουλάχιστον δέκα κλούβες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να κόψει με τροχό το άγαλμα του Τρούμαν, επί της Β. Κωνσταντίνου.

Εκεί παρενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και ακολούθησαν συμπλοκές.

Τρεις διαδηλωτές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε, ενώ έγιναν δύο προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε επίσης όταν, φτάνοντας στο ύψος της γαλλικής πρεσβείας, διαδηλωτές μέσα από την πορεία πέταξαν αυγά.

Ακολούθησε πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά προς τις κλούβες της αστυνομίας.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δύο διαδηλωτών του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις και έτσι, οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Αυτή τη στιγμή, έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Κλειστές επί ώρα έμειναν οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος.


Βίντεο


http://www.nooz.gr/Images/2000/2000/818978

Επεισόδια στην αντιπολεμική πορεία- Επιχείρησαν να γκρεμίσουντ ο άγαλμα του Τρούμαν


Η ανακοίνωση της πορείας

«Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4 οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται.

Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα – ανύπαρκτα – πυρηνικά του Σαντάμ, κοκ) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν μπορούν να μοιράσουν στα τραπέζια της διπλωματίας, το μοιράζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει την χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

ώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό!

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους», αναφέρει το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του. 

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία οι φοιτητές απαιτούν μεταξύ άλλων: «Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων», αναφέρουν οι μαθητές-φοιτητές που συμμετέχουν στην αντιπολεμική πορεία.  

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software