Σε γεωργιανές φυλακές ελληνικό μέταλ συγκρότημα

Σε γεωργιανές φυλακές ελληνικό μέταλ συγκρότημα

Το όνομά τους τους οδήγησε σε σύλληψη στη Νοτιοανατολική Γεωργία... Είναι το διεθνούς φήμης ελληνικό μέταλ συγκρότημα Rotting Christ και κατηγορήθηκαν για... τρομοκρατία!

Ο Frontman των Rotting Christ, Sakis Tolis αναφέρει τα γεγονότα με τα δικά του λόγια μέσα από την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook:

"Φτάσαμε στην Τιφλίδα πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον τακτικό έλεγχο των εγγράφων στα σύνορα, η αστυνομία μας σταμάτησε με τον αδερφό μου και μας ζητήθηκε να την ακολουθήσουμε σε μια άλλη περιοχή του αεροδρομίου για περαιτέρω έλεγχο πριν από την είσοδό μας στη χώρα. Μας αφαίρεσαν τα διαβατήρια και τα κινητά τηλέφωνα και οδηγηθήκαμε στη φυλακή.

Όταν ζητούσαμε να μας πουν το λόγο της σύλληψής μας, μας είπαν απλώς ότι αυτές οι πληροφορίες θα ήταν «εμπιστευτικές».

Οι δικηγόροι μας μας ενημέρωσαν αργότερα ότι βρισκόμαστε σε έναν κατάλογο ανεπιθύμητων ατόμων εθνικής ασφάλειας που μας θεωρούσαν σατανιστές και επομένως υπόπτους τρομοκρατίας.

Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς επίσημο λόγο βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και μάλλον βρώμικο κελί και χωρίς να έχουμε καμία επαφή με τον έξω κόσμο ή νομική εκπροσώπηση ή την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κακές και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες όλες αυτές τις ώρες.

Ευτυχώς, μόνο τα ονόματα "Tolis" ήταν στη λίστα, συνεπώς τα άλλα δύο μέλη της μπάντας άρχισαν να συνεργάζονται με τον τοπικό μας ατζέντη για να μας βγάλει από τη φυλακή και να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες. Χρειάστηκαν έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. 

Λόγω της σκληρής δουλειάς του ατζέντη μας, ο οποίος συνεργάστηκε με νομικούς εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στη Γεωργία, τελικά απελευθερωθήκαμε.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε όλους όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία αυτή. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς αδελφούς μας για τη συντριπτική τους υποστήριξη!"

Τέλος το συγκρότημα ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση πως κατάφεραν να αναχωρήσουν προς την Αρμενία χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software