Ζάεφ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση με Τσίπρα!

Ζάεφ: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση με Τσίπρα!

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα", υποστήριξε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική ενός κρίσιμου τετ α τετ με τον Έλληνα ομόλογο του

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της γειτονικής χώρας ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν απέδωσαν ιδιαίτερη πρόοδο και επομένως δεν υπάρχει βάση για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις διαβουλεύσεις.

Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος την Κυριακή, ότι η χώρα του δεν αποδέχεται ονομασία έναντι όλων (erga omnes) τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αλλά και αλλαγή άρθρων του Συντάγματος, είπε πως οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες και υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι στις 9 Απριλίου ο πρωθυπουργός της FYROM είχε αναφέρει ότι πιθανή είδηση για συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα  θα ήταν ενδεικτικό ότι "οι διαπραγματεύσεις προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση και ότι είναι δυνατόν αν φθάσουμε σε λύση".
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software