Τσίπρας για 21η Απριλίου: Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός

Τσίπρας για 21η Απριλίου: Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός

Το δικό του μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, στέλνει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός και ο απομονωτισμός, αλλά η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα και η διεύρυνση των δικαιωμάτων. Μήνυμα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα της #21_Απριλίου».

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού. Η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη.

Τιμούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν στο καθεστώς των συνταγματαρχών και συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα. Αλλά και όλους όσοι έχτισαν μια σταθερή Δημοκρατία και συνέβαλαν στο να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα σε όλους τους θεσμούς των δημοκρατικών Κρατών της ηπείρου μας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν οι πρωτεργάτες αυτού του επιτεύγματος. Ο αγώνας, όμως, για την προάσπιση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας είναι συνεχής. Τιμώντας τις αξίες και την πολιτική παρακαταθήκη της, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τον αγώνα εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας». 

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει σε ανακοίνωσή του: 

«Σαν σήμερα, πριν από 51 χρόνια, η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Με κεντρικό σύνθημα "Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών" απαγόρευσε την ελευθερία της έκφρασης και εκτόπισε, φυλάκισε και βασάνισε όποιον τόλμησε να εναντιωθεί στο πραξικόπημα που συνέβαλε καθοριστικά και στην Kυπριακή τραγωδία.

Σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, το ιστορικό αυτό κεφάλαιο πρέπει να διδάσκεται στη νέα γενιά και να προβληματίζει όσους λησμονούν ότι η δημοκρατία, παρά τις αδυναμίες της, παραμένει το μόνο πολίτευμα που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη μέρα αυτή, πρέπει να μην λησμονούμε πως είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή, την συνειδητή άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, την παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την κριτική σκέψη».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software