Θεοδωράκης: Κάποιοι φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις

Θεοδωράκης: Κάποιοι φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις

«Να μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα», ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τους προοδευτικούς -όπως είπε- βουλευτές, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι μόνο από μια κυβερνητική εναλλαγή!

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο πλαίσιο αναδοχής και υιοθεσίας, είπε ότι το άρθρο 8 ήρθε στη Βουλή λόγω της αταλάντευτης θέσης του Ποταμιού και χαιρέτισε το γεγονός, ότι τελικά θα ψηφιστεί από τους περισσότερους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Επεσήμανε όμως, ότι κάποιοι που δεν ψηφίζουν το άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, το κάνουν γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών, φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις - και για να μην πάρουν θέση, το ανάγουν δήθεν σε μεγάλη πολιτική σύγκρουση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όταν ήταν αντιπολίτευση, σαμπόταραν ακόμη και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας όμως ότι η χώρα δεν προχωράει με ρεβανσισμούς και καπρίτσια. Τόνισε δε, ότι «τα θέματα αυτά δεν πρέπει να είναι αφορμή για πολιτικάντικες συγκρούσεις» ενώ κατέθεσε στα πρακτικά το κείμενο-παρέμβαση 83 Ελλήνων πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικών με την ψυχολογία.

Κάλεσε τέλος την Πολιτεία, να δώσει βάρος στην επιλογή των ζευγαριών, και τα σπίτια της αναδοχής ή της υιοθεσίας να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, με ελέγχους, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της αναδοχής, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι το παιδί θα ανατραφεί σωστά, σωματικά και πνευματικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software