Μπγιάλας: Τι να ενδιαφέρει έναν 17χρονο σήμερα ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;

Μπγιάλας: Τι να ενδιαφέρει έναν 17χρονο σήμερα ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;

Σε μια δήλωση, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας.

«Τι να ενδιαφέρει έναν 17χρονο σήμερα ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;» είπε, επικαλούμενος την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μητσοτάκη για όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τη δολοφονία Λαμπράκη μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου στην οποία καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».

«Η δολοφονία του Μπακογιάννη τον ενδιαφέρει και δεν τον ενδιαφέρει η δολοφονία του Λαμπράκη;» επέμεινε ο κ. Μπγιάλας μετά την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που οργισμένος είπε «ο κ. Μητσοτάκης έχασε μέλος της οικογένειάς του από τον κ. Κουφοντίνα και δεν ντρέπεστε».

Χωρίς να υπαναχωρεί από την αρχική τοποθέτησή του ο κ. Μπγιάλας συνέχισε: «Εγώ αναφερόμουν στο σκεπτικό του κ. Μητσοτάκη όπως δεν ενδιαφέρει έναν νεαρό ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη έτσι δεν τον ενδιαφέρει ποιος σκοτώθηκε από κάποιους τρομοκράτες».

«Όχι εγώ, ο κ. Μητσοτάκης τον εξίσωσε. Το να προσπαθήσουμε να διαγράψουμε ιστορίες είναι επικίνδυνο», επέμεινε ο κ. Μπγιάλας.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε μια ανακοίνωση του Μαξίμου που ήταν άρες μάρες κουκουνάρες. Το αίμα της οικογένειας Μητσοτάκη δεν το σεβάστηκε (σ.σ. ο κ. Μπγιάλας), τέτοιοι υποκριτές είναι».


Ανακοίνωση Μπγιάλα

Για «διαστρέβλωση» και «παρερμηνεία» όσων είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ κάνει λόγο ο Χρήστος Μπγιάλας, και τονίζει πως «η Αριστερά δεν είχε ποτέ καμία σχέση ούτε με την τρομοκρατία, ούτε με ανιστόρητους συμψηφισμούς».

«Η γνωστή και μη εξαιρετέα μονταζιέρα που έχει αναλάβει τη διαστρέβλωση και την παρερμηνεία των λεγομένων των στελεχών και των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, ξαναχτύπησε και σήμερα, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα όσα είπα στη συνέντευξή μου στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Συγκεκριμένα, ενώ άσκησα κριτική στην επιχείρηση ιστορικής λήθης που εξαπέλυσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη, συγκεκριμένα ΜΜΕ "ανακάλυψαν" ότι είμαι θιασώτης της 17Ν! Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνειών, επαναλαμβάνω την τοποθέτηση μου: "Η δολοφονία δηλαδή του Μπακογιάννη ενδιαφέρει έναν 17χρονο και η δολοφονία του Λαμπράκη δεν τον ενδιαφέρει; Το στηλιτεύω απλά γι' αυτόν τον λόγο. Για να το ξεκαθαρίσω". Επίσης, στην ίδια συνέντευξη επεσήμανα με έμφαση ότι «η λήθη και η προσπάθεια του να διαγράψουμε ιστορίες έχει πολλές εκφάνσεις και είναι επικίνδυνες. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Το επικίνδυνο είναι ότι αυτοί που θεωρούν -και είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι οι νέοι δεν πρέπει να ξέρουν ιστορία. Όχι. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία, να βασίζονται σε αυτήν, να παίρνουν παράδειγμα από τα λάθη τού παρελθόντος, για να προχωρούν καλύτερα στο μέλλον. Προφανώς αυτά που πραγματικά είπα διέφυγαν της προσοχής όσων επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα με ανύπαρκτα και φτιαχτά θέματα.

Η Αριστερά δεν είχε ποτέ καμία σχέση ούτε με την τρομοκρατία, ούτε με ανιστόρητους συμψηφισμούς. Άλλοι οφείλουν να απολογηθούν τόσο για την υποκρισία, όσο και για την αθώωση της άκρας δεξιάς».

Powered by TUODY Software