ΕΕΑ: Συνεργασία ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων

ΕΕΑ: Συνεργασία ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων

  Η ανάπτυξη της συνεργασίας ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχαν, χθες, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με την πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα Αντριάνα Χόμπνταρι. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συνοδευόμενος από τον Α΄ αντιπρόεδρο Νίκο Γρέντζελο και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ Κοντούρη Χρηστάκη.

 Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αφού εξέθεσε τον ρόλο και το έργο του ΕΕΑ στις Ελληνικές επιχειρήσεις, πρότεινε να συνεργαστούν τα δύο μέρη με στόχο:

 Α)Την οργανωμένη συνάντηση του ΕΕΑ με επιχειρήσεις Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα καθώς και με επιχειρηματικές και κοινωνικές οργανώσεις τους και

Β) τη σύνδεση του ΕΕΑ με επιμελητήρια και επιχειρηματικούς φορείς της Αλβανίας για την ανάπτυξη συνεργασιών κοινού ενδιαφέροντος.

Προς το σκοπό αυτό, το ΕΕΑ προτίθεται να αναλάβει ορισμένες πρωτοβουλίες δεδομένου ότι έχει αρκετά μέλη που είναι αλβανοί πολίτες, όπως την οργάνωση της προτεινόμενης εκδήλωσης συνάντησης επιχειρηματιών με τη συνεργασία της πρεσβείας και τον προγραμματισμό μετάβασης αντιπροσωπείας του ΕΕΑ στην Αλβανία για συναντήσεις με επιμελητήρια και τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς.

Επίσης, προσφέρθηκε να εκτελέσει προγράμματα εκμάθησης γλώσσας σε επιχειρηματίες αλβανούς που σκοπεύουν να συνεργαστούν ή να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα. Το αυτό θα ισχύει και για Έλληνες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην αμοιβαία επιθυμία ανάπτυξης επενδυτικών πρωτοβουλιών και από τα δύο μέρη, στην ανάγκη εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στο θετικό έδαφος που αναπτύσσεται ήδη στην Ελλάδα από επιχειρήσεις προς αυτό το σκοπό. Η πρέσβης, από πλευράς της, δέχτηκε με χαρά την πρωτοβουλία του ΕΕΑ, ανέφερε ότι πολιτική της αλβανικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και η εξωστρέφεια των αλβανικών επιχειρήσεων και συμφώνησε, κατ' αρχήν, με τις προτάσεις του ΕΕΑ.

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software