Κουβέλης: Μεμονωμένες φωνές της Χρυσής Αυγής στις Ε.Δ, όχι θύλακες

Κουβέλης: Μεμονωμένες φωνές της Χρυσής Αυγής στις Ε.Δ, όχι θύλακες

Κατηγορηματικά αποκλείει ο Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά όπως είπε, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεμονωμένες φωνές ή τάσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ 247, σημείωσε: 

"Πρέπει να σας πως με απόλυτα ειλικρινή και ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος, ότι θύλακες δεν υπάρχουν." 

"Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να αποκλείσω ότι υπάρχουν μεμονωμένες φωνές ή μεμονωμένες τάσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις-όπως κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν, έχουν αλωθεί ή τείνουν να αλωθούν από ακροδεξιές απόψεις και συμπεριφορές", συνέχισε ο κ. Κουβέλης. 

"Πρόκειται για μεμονωμένες φωνές, οι οποίες δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη σκέψη ή τον φόβο, ότι μπορούν να μετεξελιχθούν σε θύλακες", πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.  

Ο ίδιος ανέφερε ότι: "Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων-πολιτική και στρατιωτική- βλέπουν, παρακολουθούν, όχι με την έννοια της αστυνόμευσης, αξιολογούν και παίρνουν τα αναγκαία μέτρα".

Στο ερώτημα για το εάν θα υπάρξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυξημένη πλειοψηφία όταν η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ φθάσει προς κύρωση, ο κ. Κουβέλης τόνισε:

"Εκείνο που εκτιμώ είναι ότι θα είναι αυξημένος ο αριθμός των ψήφων σε σχέση με τη δύναμη των βουλευτών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα υπάρξουν βουλευτές από άλλες δυνάμεις οι οποίες θα ψηφίσουν τη συγκεκριμένη συμφωνία".

Αναφορικά με τις  δημοσκοπήσεις στη Μακεδονία και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για την προοπτική της συμφωνίας, τόνισε ότι βλέπει τις δημοσκοπήσεις και τις αξιολογεί, αλλά εκτιμά  ότι "με τη διαδρομή του χρόνου και διερχόμενοι από τα στάδια που προβλέπονται από την ίδια τη σύμβαση, θα υπάρξει και συμφιλίωση, επιλέγω τη διατύπωση, εκείνων που αντιτίθενται σήμερα στη συμφωνία αλλά και θα αφομοιωθεί επί της ουσίας και το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, με την έννοια ότι θα γίνει αντιληπτό και κατανοητό το περιεχόμενό της, την οποία εκτιμώ ως πάρα πολύ σημαντική και ιδιαίτερα θετική". 

"Νομίζω ότι πρέπει να αναδειχθούν οι όροι αλλά και οι αιρέσεις, οι οποίες υπάρχουν μέσα στη συμφωνία. Και επιλέγω να αναφερθώ στη λεγόμενη αιρεσιμότητα, για να απαντηθεί το ερώτημα που τίθεται από κάποιους, πως ''μήπως αυτή η υπογραφή αν δεν τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις από την πλευρά της γείτονος χώρας, θα σημάνει τετελεσμένα γεγονότα;'' Όχι, διότι με σαφήνεια καταγράφονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα στάδια, οι φάσεις όπως λέγονται και συγκροτούν την έννοια της αιρεσιμότητας. Κάτι που είχα τη δυνατότητα να αναπτύξω και στη Βουλή των Ελλήνων, επικαλούμενος το άρθρο 2, παράγραφος 4, της συγκεκριμένης συμφωνίας, η οποία μιλάει με σαφήνεια για όλα αυτά.

Εάν λοιπόν δεν πληρωθούν οι όροι, δεν θα υφίσταται συμφωνία και θα τους λέμε FYROM. Το Βόρεια Μακεδονία είναι βασικό στοιχείο, ουσιώδες μέγεθος της συμφωνίας. Μην ξεχνάμε ότι εκ των ων ουκ άνευ είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης το όνομα, που βεβαίως θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Κατά συνέπεια αυτό το ουσιώδες όσο και αποφασιστικό μέγεθος της συμφωνίας είναι εκ των ων ουκ άνευ και πρέπει να τηρηθεί".

Powered by TUODY Software